XRP stijgt terwijl Ripple de SEC aan blijft vechten

2023 lijkt het jaar waarin het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple Labs, en zijn native cryptocurrency XRP, een eindelijk duidelijkheid gaan krijgen over de juridische status van de laatstgenoemde.

Ripple Labs is al jaren verwikkeld in een gespannen juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin de toezichthouder beweert dat de munt een ongeregistreerd effect is. De zaak lijkt echter eindelijk tot een conclusie te komen, waarbij commentatoren speculeren dat de uitspraak in de eerste helft van 2023 zal komen.

Rechtszaak neemt andere wending

Daarnaast is duidelijk geworden dat het lopende geschil een andere wending genomen heeft. Zo heeft het juridische team van Ripple gereageerd op de brief van de SEC met aanvullende autoriteit ter ondersteuning van haar motie voor een kort geding.

In een brief ingediend door advocaat Michael K. Kellogg betoogde Ripple dat de door de SEC aangehaalde zaak geen reden bood om hun verweer tegen eerlijke kennisgeving in de lopende zaak af te wijzen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De SEC diende eerder deze week een nieuw argument in tegen Ripple, waarin het verwees naar een eerdere zaak tegen Commonwealth Equity Services om de afwijzing van Ripple’s eerlijke kennisgevingsverweer te rechtvaardigen en het verzoek van de SEC voor een kort geding in te willigen.

Ripple verklaarde dat de Commonwealth-zaak geen hedendaags bewijs had om de eerlijke kennisgevingsverdediging te ondersteunen. In vergelijking met de huidige zaak, zei het betalingsbedrijf, was er substantieel bewijs, waaronder documenten van de SEC en correspondentie tussen het bureau en externe partijen.

XRP koers blijft stijgen

Als gevolg van deze ontwikkelingen, was XRP de best presterende grote cryptocurrency op CoinMarketCap in de afgelopen 30 dagen. Met winsten van meer dan 42% op het moment van schrijven overschaduwde het Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB).

Met groeiend optimisme is de vraag naar XRP op futures-beurzen toegenomen. De dollarwaarde die vastzat in uitstaande contracten was $620 miljoen op het moment van schrijven, een stijging van 40% in de afgelopen maand.

De stijging van de prijzen gevolgd door een stijging van de Open Interest (OI) gaf aan dat er geld op de markt kwam. Een logisch gevolg van het feit dat de rechtszaak eindelijk richting zijn einde aan het gaan is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!