Santiment: Dogecoin is nog niet klaar met stijgen

Analytics platform Santiment zegt dat Dogecoin (DOGE) nog steeds meer opwaarts potentieel heeft, zelfs nadat het eerder deze week met meer dan 30% steeg.

Brian Quinlivan, directeur marketing van Santiment, zegt dat Dogecoin’s marktwaarde ten opzichte van gerealiseerde waarde (MVRV) in de afgelopen 30 dagen onder de “gevarenzone” ligt, wat betekent dat de toonaangevende meme-munt waarschijnlijk nog wat opwaarts potentieel heeft.

MVRV is de verhouding tussen de huidige prijs en de gemiddelde prijs – hoe hoger het is, hoe groter de kans dat het activum onder verkoopdruk komt te staan.

Zo vertelt Quinlivan:

“Wat betreft gemiddelde handelsrendementen kunnen we zien dat de 30-daagse MVRV op +11% zit. Typisch gezien, wanneer altcoins +20% of meer bereiken, is dit een ‘gevarenzone’. Gezien het feit dat het zelfs met de enorme door Elon veroorzaakte prijsstijging niet zo hoog is gestegen, kan er nog wat extra ruimte zijn voor de prijzen om verder te stijgen.”

Bron: Santiment

Quinlivan waarschuwt echter dat tekenen van een lokaal hoogtepunt van de meme-munt zijn ontstaan na de recente rally, waaronder een piek in drie metrics – actieve adressen en circulatie van Dogecoin, handels- en transactievolumes, evenals whale transactiesL

“Wanneer deze drie metrics allemaal tegelijkertijd stijgen tijdens een periode waarin het activum een losgekoppelde stijging doormaakt die onafhankelijk is van de rest van de markten, is het een behoorlijk solide gok dat er hier bijna altijd een lokaal hoogtepunt wordt gevormd, en het is verstandig om winst te nemen.”

De directeur marketing van Santiment zegt ook dat de prijsactie van Dogecoin na de stijging van deze week geen vertrouwen geeft:

“Als we naar deze grafiek kijken, is het echter moeilijk om te enthousiast te worden dat we plotseling een beetje correlatiebreuk zien, met ‘lagere hoogtepunten’ die zelfs in de uren na de pomp van gisteren consistent worden gemaakt. ‘Hogere hoogtepunten’ zouden een veel solider indicatie zijn dat er binnenkort een grotere rally zal beginnen.”

Bron: Santiment

DOGE wordt verhandeld voor $0.0858 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!