El Salvador schrapt belastingen op technologie

El Salvador, het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel heeft ingesteld, heeft besloten om alle belastingen op technologische innovaties te elimineren. De stap loopt parallel aan de oprichting van het Nationaal Bitcoin-kantoor (ONBTC) van El Salvador, ook wel bekend als “The Bitcoin Office”.

Bij het legaliseren van Bitcoin op 7 september 2021 zag de Salvadoraanse president Nayib Bukele de technologie als een middel om hyperinflatie en afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar tegen te gaan. In de afgelopen 18 maanden heeft El Salvador Bitcoin-investeringen opnieuw gestructureerd en de kapitaalwinst in veel gevallen gebruikt voor de wederopbouw van het land.

Bukele geloofde dat het verminderen van belastingvereisten de technologische ontwikkeling zou versnellen. Zoals beloofd stuurde Bukele op 1 april officieel een wetsvoorstel naar het congres, waarbij alle belastingen op technologische innovaties “zoals softwareprogrammering, codering, apps en AI-ontwikkeling, evenals productie van computers en communicatiehardware” af te schaffen.

Het Nationaal Bitcoin-kantoor ondersteunt deze initiatieven en is een regelgevend orgaan voor gezamenlijke initiatieven met Bitcoin-ondernemers en bedrijven. Volgens de Asociación Bitcoin de El Salvador (Bitcoin-vereniging van El Salvador) heeft ONBTC tot doel “het land te positioneren als een technologische en economische macht in de wereld”.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Naast een financiële comeback te maken, omvat Bukeles voortdurende inspanningen om El Salvador opnieuw uit te vinden het promoten van toerisme, terrorismebestrijding en het bouwen van regionale zakelijke knooppunten.

Aan het begin van 2023 heeft El Salvador wetgeving aangenomen die het juridische kader biedt voor Bitcoin-gebacked obligaties – Volcano Bonds.

De term Volcano Bonds is afgeleid van de locatie van Bitcoin City, dat een hernieuwbaar crypto-mining-hub zal worden die wordt aangedreven door hydrothermische energie van de nabijgelegen Conchagua-vulkaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!