El Salvador gaat vulkaanobligaties mogelijk voor kerst nog invoeren

Door Bitcoin (BTC) ondersteunde vulkaanobligaties zijn nu mogelijk dankzij El Salvador, dat Bitcoin als eerste land ter wereld als wettig betaalmiddel gebruikt.

Vorig jaar onthulde Najib Bukele, de president van het land, het initiatief om geld en investeerders aan te trekken. De Bitcoin-obligaties zijn vernoemd naar de energiebron van de miningoperatie, de Colchagua-vulkaan. Volgens de doelstellingen van Bukele zal dit $1 miljard opbrengen. Journalist Max Keiser meldde het volgende op Twitter:

“1 jaar geleden (en een dag) – Ik kreeg een shout out van @nayibbukele over het Volcano Bond-idee. Dit is hoe je je terugtrekt tegen het IMF en de corrupte Wall Street-banken, geloof ik. Vandaag is het nieuwe effectenwetsvoorstel ingediend dat het mogelijk maakt. #Bitcoin + #Bukele = 🇸🇻🚀”

BTC zal de helft van de investering rechtstreeks ontvangen en de resterende $500 miljoen zal worden gebruikt om de benodigde elektriciteits- en mijnbouwinfrastructuur en Bitcoin City te ondersteunen en te creëren. Het Bitcoin City-project zal naar verwachting buitenlandse investeerders aantrekken.

In de stad zal er slechts 10% over de toegevoegde waarde worden geheven. Ook zullen er geen extra belastingen zijn. De Colchagua-vulkaan zal betrouwbare, duurzame elektriciteit leveren, dat niet in de laatste plaats de Bitcoin-mijnbouw zal ondersteunen.

De nieuwe digitale effectenwet heeft zijn weg gevonden naar het congres om de #VolcanoBonds mogelijk te maken. 🇸🇻🌋”

Kopers van de obligatie krijgen na vijf jaar een rendement van 6,5% en de keuze voor versneld burgerschap. Als de oorspronkelijke $500 miljoen is uitgegeven, worden extra inkomsten voor de helft gedeeld met investeerders als Bitcoin-dividend.

Gisteren is het wetsvoorstel gepresenteerd aan het Salvadoraanse congres. Het doel van het voorstel is om regelgeving vast te stellen zodat kopers van de obligaties daar zeker van kunnen zijn. Volgens de CEO van Bitfinex, Paolo Adoino, zal El Salvador kunnen dienen als het financiële centrum van Midden- en Zuid-Amerika dankzij de goedkeuring van de digitale effectenwetgeving.

De transacties zullen worden afgehandeld door iFinex, wat het moederbedrijf is van Tether (USDT) en Bitfinex. De obligaties zullen echter worden uitgegeven op Liquid Network en Blockstream. Naar verwachting krijgt Bitfinex een licentie in El Salvador om legaal te opereren. Ardoino meldde het volgende:

“Dankzij de digitale effectenwetgeving wordt El Salvador het financiële centrum van Midden- en Zuid-Amerika.”

Volgens de regering van El Salvador zullen de dividendbetalingen jaarlijks worden uitgekeerd via het vermogensbeheerplatform van Blockstream. Momenteel moet de maatregel nog worden goedgekeurd door het congres van El Salvador. Een bron uit het land verwacht dat voor Kerstmis een akkoord zal worden bereikt.

Volgens Paolo Ardoino zou het vrijkomen van de vulkanische bindingen over twee tot drie maanden moeten worden verwacht. Op het moment van schrijven was Bitcoin nauwelijks aan het herstellen. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $16.552 met een stijging van ruim 5% ten opzichte van vorige dag.