Analist verwacht volgende maand vuurwerk voor de cryptomarkt

Een belegger die nauwkeurig de huidige bodem van de aanhoudende crypto-bearmarkt voorspelde, denkt dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) klaar zijn om volgende maand te stijgen. Dit zal, volgens hem, voor vuurwerk zorgen in de gehele cryptomarkt.

Chris Burniske, een partner bij durfkapitaalbedrijf Placeholder, vertelde zijn 255.200 Twitter-volgers dat zijn intuïtie is dat Bitcoin in april boven de $30.000 zal gaan en Ethereum boven de $2.000 zal gaan. Hij denkt echter dat hun prijsbeweging afhankelijk is van macro-economische krachten:

“Een groot deel van februari gingen de dollar en de koersen omhoog, terwijl crypto daarin bleef hangen. Als de eerste twee lager beginnen te drijven, zou BTC $25.000 kunnen doordrukken, en als ETH/BTC daar naast stijgt, kunnen we nog een ronde vuurwerk krijgen.”

De Placeholder-partner zei ook dat hij denkt dat traders die voorspellen dat BTC lager zal gaan dan de dieptepunten in het vierde kwartaal van 2022 “waanvoorstellingen zijn”.

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $22.025. De nummer één cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 1,3% gedaald, maar in de afgelopen zeven dagen met bijna 5% gedaald. De Bitcoin koers is echter sinds begin 2023 met 35% gestegen.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $1.577. De nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met bijna 0,76% gedaald, maar de afgelopen week met meer dan 4% gedaald. ETH is echter sinds het begin van het jaar met meer dan 31% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!