Bybit introduceert debetkaart op het Mastercard-netwerk

Bybit staat op het punt om een nieuwe debetkaart te lanceren waarmee gebruikers betalingen kunnen doen en geld kunnen opnemen met behulp van hun cryptocurrency-holdings. De nieuwe kaart van Bybit zal gaan werken op het netwerk van Mastercard en zal fiat-gebaseerde transacties mogelijk maken door cryptocurrency-balansen af te schrijven wanneer deze worden gebruikt om goederen en diensten te betalen. De service begint met de lancering van een gratis virtuele kaart voor online aankopen, terwijl fysieke debetkaarten beschikbaar zullen zijn vanaf april 2023.

De service werkt met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Ripple (XRP) balansen op gebruikersaccounts. Betalingen zullen de balansen van deze initiële cryptocurrencies automatisch converteren naar euro’s of ponden, afhankelijk van het land van verblijf van de gebruiker.

Geldopnames bij geldautomaten en wereldwijde betalingen zullen beperkt zijn tot de gecombineerde cryptocurrency-holdings van het Bybit-account van een gebruiker. De kaarten worden uitgegeven door de in Londen gevestigde betalingsoplossingen-provider Moorwand.

De uitrol van Bybit’s virtuele en fysieke debetkaart komt enkele dagen nadat de in Dubai gevestigde exchange aankondigde dat het Amerikaanse dollarbankoverschrijvingen zou stopzetten. De opschorting van dollar-stortingen en opnames werd toegeschreven aan ‘serviceonderbrekingen’ door een van zijn verwerkingspartners.

USD-stortingen kunnen worden gedaan Bybit-gebruikers met Advcash Wallet of met creditcards, terwijl gebruikers werden aangespoord om eventuele uitstaande Amerikaanse dollar-draadopnames uit te voeren vóór 10 maart.

Amerikaanse crypto-exchanges en bedrijven werden getroffen toen de Silvergate Bank op 4 maart de stopzetting van zijn betalingsnetwerk voor digitale activa aankondigde. Ondertussen suggereert een rapport eind februari 2023 dat zowel Mastercard als Visa zullen wachten met het aankondigen of beginnen van verdere directe partnerschappen met de cryptocurrency- en blockchain-industrie.

Mastercard heeft betalingsmogelijkheden onderzocht in USDC via nieuwe partnerschappen, terwijl Visa heeft gehint op plannen om klanten in 2023 cryptocurrencies te laten omzetten in fiat op zijn platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!