5 essentiële tips voor startende cryptohandelaren

Als je in de wereld van crypto duikt, dan ben je je waarschijnlijk bewust van zowel de potentiële beloningen als de bijbehorende risico’s. De cryptomarkt is vluchtig en onvoorspelbaar, daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn. Om je te helpen zijn hier vijf essentiële tips die elke handelaar in crypto in gedachten moet houden.

Tip 1: Kies je broker verstandig

Het kiezen van een effectenmakelaar verschilt niet veel van het kiezen van een aandeel. Het begint met het kennen van je beleggingsstijl en natuurlijk met het bepalen van enkele beleggingsdoelen. Als je beslist met welke broker je in zee gaat, houd dan rekening met zaken als kosten en provisies die in rekening worden gebracht voor gemaakte transacties. 

Je kunt openbare reviews en klantenservice reacties lezen. Let ook op veiligheidsmaatregelen die de broker neemt tegen fraude of pogingen tot hacking en eventuele extra diensten die ze aanbieden, zoals educatieve hulpmiddelen en onderzoeksrapporten. 

Met andere woorden: doe grondig onderzoek en ga verder dan de basis. Een bedrijf als Flow Traders groeit bijvoorbeeld uitzonderlijk in de financiële dienstverlening in Q4 2022. Ambitieus en optimistisch kijkt dit Amsterdamse bedrijf uit naar succes.

Tip 2: Stel een tech survival set samen

Voordat je begint met welke vorm van handel dan ook, loont het om te beginnen met het samenstellen van een tech survival set, bij ExpressVPN lees je hoe je dat doet. Dit moet alle noodzakelijke hulpmiddelen en accessoires bevatten die je nodig hebt voor je online handel. Denk aan zaken als extra monitoren, een betrouwbare muis, een snelle internetverbinding, enzovoorts. 

Het bij de hand hebben van deze zaken maakt niet alleen je handelsleven gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat je niet onverwachts kansen mist door onvoorspelbare technische storingen. 

Tip 3: Diversificatie van je portefeuille

Als je begint is de eerste vraag welke cryptovaluta je mogelijk in zou kunnen investeren. Sommige zijn succesvoller dan andere. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende soorten crytpto’s en hoe ze in je totale handelsportefeuille zouden kunnen passen. Een manier om dit te doen is door je portefeuille te diversifiëren. Hier zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken: 

  • richt je op valuta met verschillende use cases en een sterke basis; 
  • investeer in smart contract blockchain-netwerken;
  • verdeel je portefeuille in verschillende crypto’s, bijvoorbeeld: Bitcoin, Ethereum en Litecoin;
  • investeer in kleinere cryptovaluta met een groter groeipotentieel. 

Tip 4: Ontwikkel je handelsstrategie

Het is niet voor iedereen even makkelijk om echte aanbevelingen te scheiden van oplichters. Zo ging het bij presentatrice Britt Dekker fout. Zij investeerde 1500 euro, maar zag het geld nooit terug. Daarom is het belangrijk dat traders hun eigen handelsstrategie ontwikkelen op basis van gezonde economische principes (zoals technische analyse). Neem dus wat tijd om te leren over grafiek-patronen zoals steun/weerstandsniveaus en trendlijnen voordat je in daadwerkelijke handel springt. 

Tip 5: Blijf op de hoogte van marktnieuws en trends

Op de hoogte blijven van actuele gebeurtenissen is een integraal onderdeel van succesvol handelen. Zorg dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen door toonaangevende nieuwsbronnen te volgen of je te abonneren op nieuwsbrieven voor de sector. Natuurlijk is er geen garantie op succes, maar het helpt zeker om een goede basis te hebben waarop handelaren hun kennisbasis kunnen opbouwen en na verloop van tijd meer zelfverzekerde beleggers kunnen worden. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!