Strateeg voorspelt recordbrekende bullmarkt

De chief investment officer van cryptofonds Bitwise Asset Management, Matt Hougan, is optimistisch over de markten voor digitale activa in de komende jaren.

In een nieuw interview op het YouTube-kanaal The Wolf of All Streets zegt Hougan dat hij “ongelofelijk bullish is voor de komende drie jaar.” Hij gaf dan ook aan dat de volgende bull-cyclus voor de cryptomarkten ongekend zal zijn:

“Deze bullmarktcyclus, deze cyclus van vier jaar, wordt de grootste cyclus ooit in termen van gebruikersadoptie, in termen van totale marktkapitalisatie, in termen van bijna alle dingen waar we om geven.

Het zal niet perfect op en neer gaan. Natuurlijk zullen er hobbels zijn. We kunnen praten over regulering, waar ik positief tegenover sta.

Maar je kunt zien wat er gebeurt en je kunt het voelen als je in de gemeenschap van ontwikkelaars zit. De opwinding is groter dan ooit in mijn ervaring in de cryptomarkt.

En daarom zijn we dit jaar met 50% gestegen. En daarom denk ik dat we aan het eind van het jaar hoger zullen eindigen. En ik denk dat 2024 en 2025 zelfs beter zullen zijn.”

Volgens de CIO van Bitwise Asset Management wordt elke crypto-cyclus gedreven door een technologische doorbraak en zal de komende geen uitzondering zijn. Zo vertelt de CIO:

“Die cycli gebeuren met een reden, namelijk dat er een grote technologische doorbraak is die een nieuwe bullmarkt aanstuurt….

De reden dat ik zo opgewonden ben, is omdat ik weet wat de technologische doorbraak is die deze volgende bullmarkt zal aandrijven. En het is groter dan NFT [non-fungible token], DeFi [gedecentraliseerde finance] en stablecoins. En ik zou zeggen, groter vanuit een echte toepassing dan zelfs de eerste start van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

En wat het is, is schaalbaarheid. Het is het layer-2 tijdperk. Als je naar crypto kijkt, hebben mensen zich altijd afgevraagd wanneer het mainstream zou gaan. Dat lukte pas dit jaar.

Als je denkt aan hoe het in 2020 probeerde mainstream te gaan, ging het kapot, toch? De kosten van een transactie op Ethereum raakten $200. Je kunt niet mainstream gaan als het 200 dollar kost om een transactie te doen.

Maar als je kijkt naar het tempo van de vooruitgang in blockchaintechnologie, zijn de kosten voor een transactie gedaald van $3 naar $1,50. Het is nu misschien $0,12. Tegen het einde van dit jaar na [Ethereum Improvement Proposal]-4844 op Ethereum, zal het een fractie van een cent zijn.

En de dingen die je kunt doen als het in feite gratis is om een blockchain te gebruiken zijn zo interessant en opwindend. Het stelt je in staat om op zo’n grote manier in de mainstream te komen, dat ik denk dat dit de driejarige cyclus is waarin crypto daadwerkelijk in de mainstream doordringt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!