Deze altcoin stijgt na samenwerking met Google

Het smart contractplatform Tezos (XTZ) is flink gestegen nadat het nieuws naar buiten gekomen is dat het project een samenwerking is aangegaan met technologiegigant Google.

Een nieuw persbericht onthult dat Google Cloud een validator zal zijn op het Tezos-netwerk en dat Tezos de zakelijke klanten van Google Cloud zal helpen bij het implementeren van Tezos-nodes om Web3-innovatie op zijn blockchain te ondersteunen.

In het nieuwe programma wil Tezos Google Cloud-klanten die Web3-applicaties willen bouwen voorzien van eenvoudige implementatie van nodes en indexers op Tezos en het voor bedrijven en ontwikkelaars gemakkelijker maken om nodes te hosten en te implementeren. James Tromans, Engineering Director Web3 bij Google Cloud, zei het volgende:

“Bij Google Cloud bieden we een veilige en betrouwbare infrastructuur voor Web3-oprichters en -ontwikkelaars om hun applicaties te innoveren en te schalen… We kijken ernaar uit om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Google Cloud te gebruiken om Web3-applicaties op Tezos mogelijk te maken.”

Edwards vertelde TechCrunch ook dat de deal met Google Cloud Tezos in staat zal stellen “instellingen en nog grotere instellingen in deze ruimte te integreren”.

Na de aankondiging steeg XTZ, het native token van Tezos, binnen enkele uren met 14% van $1,19 naar $1,36. Op het moment van schrijven wordt XTZ verhandeld tegen $1,33 met een marktkapitalisatie van $1,24 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!