Ethereum-rivaal stijgt explosief ondanks de dip

Recentelijk heeft Filecoin (FIL) haar mogelijkheden uitgebreid om smart contracts en Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibiliteit op te nemen. Dit betekent dat ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (Dapps) kunnen maken op het Filecoin-netwerk, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor innovatie en groei.

Filecoin is een gedecentraliseerd opslagplatform dat tot doel heeft een meer veilige en efficiënte manier van gegevensopslag en -deling te creëren. Door gebruik te maken van een netwerk van onafhankelijke opslagproviders, stelt Filecoin gebruikers in staat om gegevens op een gedecentraliseerde manier op te slaan en op te halen, zonder te vertrouwen op een centrale autoriteit.

Ondanks de recente marktdaling en de terugtrekking van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) heeft Filecoin een opmerkelijke rally gezien, met een stijging van 62% in waarde in de afgelopen zeven dagen. Dit is te wijten aan de anticipatie rondom de grote upgrade van Filecoin, die gepland staat om op 14 maart te lanceren. Deze kernprotocol-upgrade zal smart contracts introduceren en ontwikkelaars in staat stellen om crypto-apps op het Filecoin-netwerk te maken.

Eenmaal volledig getransformeerd zal het Filecoin-netwerk een volledig gevormde layer-1 blockchain worden, wat zijn positie als een belangrijke speler in de gedecentraliseerde opslagruimte zal verbeteren. Filecoin wordt ondersteund door enkele van de grootste crypto-venturebedrijven ter wereld, waaronder Winklevoss Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz en Union Square Ventures, wat de sterke potentie voor lange termijn groei en succes benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!