Techgigant Siemens heeft digitale obligaties uitgegeven op Polygon (MATIC)

De wereldwijde techgigant Siemens heeft zijn eerste digitale obligatie uitgegeven op de Polygon (MATIC) blockchain na invoering van de Duitse Electronic Securities Act (eWpG) in juni 2021.

Duitsland vereiste voorheen dat effecten werden vertegenwoordigd door een fysiek certificaat, maar de eWpG introduceerde een wettelijk kader dat nu de uitgifte van obligaties mogelijk maakt met behulp van technologieën zoals blockchain.

In een verklaring gaf Siemens aan dat het digitale obligaties ter waarde van $60 miljoen heeft uitgegeven met een looptijd van een jaar. Het verkocht de effecten rechtstreeks aan investeerders zonder tussenkomst van centrale effectenbewaarinstellingen en de transactie was binnen twee dagen voltooid. Financieel directeur van het bedrijf, Ralf P. Thomas, stelde het volgende:

“We zijn er trots op dat we een van de eerste Duitse bedrijven zijn die met succes een op blockchain gebaseerde obligatie hebben uitgegeven. Dit maakt van Siemens een pionier in de voortdurende ontwikkeling van digitale oplossingen voor de kapitaal- en effectenmarkten.”

Siemens zei dat het uitgeven van obligaties op een blockchain de behoefte aan op papier gebaseerde wereldwijde certificaten en centrale clearing overbodig maakt. Digitale obligaties kunnen ook worden verkocht zonder dat een bank als tussenpersoon gebruikt wordt.

Peter Rathgeb, penningmeester van Siemens, zei dat het bedrijf de voortdurende ontwikkeling van digitale effecten actief zal stimuleren. Hij ging verder met:

“Door af te stappen van papier en over te gaan op openbare blockchains voor het uitgeven van effecten, kunnen we transacties aanzienlijk sneller en efficiënter uitvoeren dan bij het uitgeven van obligaties in het verleden. Dankzij onze succesvolle samenwerking met onze projectpartners hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van digitale effecten in Duitsland.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!