SEC wilt crypto “blokkeren”, aldus Fox News Correspondent

Senior Correspondent van Fox News, Charles Gasparino, heeft zijn inzicht gedeeld over het huidige sentiment van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegenover crypto. Volgens Gasparino zeggen een aantal effectenadvocaten en voormalige functionarissen van de SEC dat de toezichthouder crypto in al zijn vormen grotendeels wil “blokkeren” na het FTX-debacle.

De gemeenschap is nog steeds in de war door de medeplichtigheid van de SEC met betrekking tot de niet-ontdekte fraude bij FTX, die uiteindelijk leidde tot het faillissement. Of de toezichthouder zijn huidige harde optreden tegen crypto gebruikt als een manier om het goed te maken, is onduidelijk, Gasparino bevestigde echter dat er een aantal Wells-kennisgevingen zijn uitgegeven met de bedoeling rechtszaken aan te spannen.

Een Wells-kennisgeving is een brief die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission naar mensen of bedrijven stuurt wanneer zij van plan is een handhavingsactie tegen hen in te stellen.

Het hernieuwde standpunt van de toezichthouder kwam tot uiting toen het Kraken Exchange een boete van $30 miljoen oplegde voor het aanbieden van stakingdiensten aan zijn klanten. Hoewel de handhavingsactie geen onmiddellijke verandering in het handelsvolume van de beurs veroorzaakte, voldeed het prompt en stopte het aanbod.

Daarnaast is er onlangs een gerelateerde handhavingsactie gestart tegen Paxos, de uitgever van Binance USD (BUSD), waarin het beweerde dat BUSD een niet-geregistreerd effect is. Op dezelfde dag beval het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) tevens Paxos om de uitgifte van BUSD stop te zetten.

Hoewel Paxos heeft verklaard het niet eens te zijn met de classificatie van de stablecoin, zei het bedrijf dat het voorbereid is op rechtszaken als het erop aankomt. Een soortgelijk gevoel werd herhaald door Brian Armstrong, CEO van Coinbase, die opmerkte dat het klaar is om naar de rechtbank te stappen als de SEC eventuele handhavingsmaatregelen tegen zijn stakingdienst zou indienen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!