Bitcoin heeft bodem bereikt en stijging staat om de hoek, aldus analist

De populaire handelaar die de cryptomarktcrash van mei 2021 noemde, op Twitter bekend als Dave the Wave, heeft onlangs aan zijn ruim 135.000 volgers aangegeven dat Bitcoin (BTC) zijn bodem bereikt heeft en dat er een stijging aan zit te komen.

Om tot deze conclusie te komen keek de analist naar de maandelijkse voortschrijdende gemiddelde convergentie-divergentie (MACD), die tot doel heeft omkeringen te lokaliseren. Hij zei dat MACD laat zien dat Bitcoin de weg bereidt voor een grote rally, vergelijkbaar met de golf die in april 2019 begon.

Hij keek tevens naar het maandelijkse histogram van de Bitcoin koers, dat handelaren gebruiken om veranderingen in het momentum en mogelijke prijsomkeringen te herkennen. Hij tweette het volgende:

“Deze indicator [de MACD], samen met het histogram, suggereerde dat de bodem een ​​paar maanden geleden was [in december].”

Dave the Wave zei in december, toen Bitcoin voor ongeveer $16.400 handelde, dat er geen reden was tot paniek over een prijsinstorting. Hij gaf toendertijd het onderstaande aan:

“Dit is niet het moment om in paniek te raken [en degenen die goed ingedekt zijn, zullen nooit in paniek raken, wat er ook gebeurt].”

De handelaar nu echter dat de MACD-indicator laat zien dat Bitcoin een vergelijkbaar patroon vormt als in april 2019, vóór een grote stijging. Hij vervolgde met:

“Geen garanties, maar je zou moeten zeggen dat de kansen op deze BTC-langetermijnindicator behoorlijk goed moeten zijn… Verticale lijnen geven dezelfde samentrekking op het momentummeethistogram.”

Dave the Wave gaf ook aan dat de Bitcoin koers op weg is naar het wekelijkse Gaussiaanse kanaal, wat momentumindicatoren die kunnen worden gebruikt om prijsomkeringen te identificeren. Dit geeft dus aan dat het momenteel een goed moment is om de koningsmunt te kopen. Hij tweette:

“– BTC-prijs komt overeen met de wekelijkse Gaussiaanse

– 23% retracement van de macrocorrectie

– Vergelijkbare opzet op de wekelijkse MACD

– Prijs in de koopzone”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!