Deze altcoin is klaar voor een stijging, aldus Messari-analist

Tom Dunleavy, een analist bij Messari, heeft een aantal kenmerken gedeeld die Polygon (MATIC) positioneren als het favoriete Layer-2-protocol voor succes op middellange tot lange termijn. Polygon heeft volgens Dunleavy zeer positieve en robuuste fundamenten, zoals blijkt uit het aantal actieve adressen die jaar-op-jaar met ongeveer 90% zijn gestegen.

Bovendien benadrukte Dunleavy dat ongeveer 90% van het MATIC-token inmiddels is ontgrendeld of gedistribueerd. Als Layer-2-protocol op Ethereum vergroot Polygon het bereik van zk-Rollups-technologie met de lancering van zijn zkEVM in testnet. De analist liet het onderstaande weten op twitter:

“Ik denk dat @0xPolygon elke verhalende geldautomaat legitiem heeft

  • -Fundamentals? Actieve adressen omhoog met ~90% QoQ
  • -Token dist? ~90%+ ontgrendeld/gedistribueerd
  • -ZK? zkEVM op testnet
  • -DeSo? @LensProtocol daar
  • -Instituties komen eraan? Starbucks/insta NFTS. Hamilton Lane tokenized fonds.”

De aanwezigheid van een Decentralized Social (DeSo) werd ook benoemd in de analyse van Dunleavy. DeSo op Polygon wordt getoond via het Lens Protocol en markeert diversiteit in het ecosysteem van het Layer-2-netwerk.

Polygon heeft daarnaast in de (huidige) bear-markt sterk ingezet op het uitbreiden van de activiteiten en het omarmen van instellingen, waaronder Starbucks en Instagram non-fungible tokens (NFT’s). Door deze ontwikkelingen kan Polygon worden gemarkeerd als een van de meest aantrekkelijke protocollen die er zijn. Het gegeven dat Polygon is daarnaast een bijkomend voordeel dat heeft geleid tot verdere acceptatie van symbolische fondsen als Hamilton Lane.

Dunleave noemde ook het groeiende en robuuste aantal ontwikkelaars op Polygon als een ander groot voordeel. Volgens de analist zijn er momenteel namelijk meer dan 500 actieve maandelijkse ontwikkelaars, waarvan 150 fulltime werken.

Wat de implicaties zijn voor de prijs, wat voor elk blockchain-protocol betreft, blijft het vermogen om activiteiten te introduceren en te ondersteunen om groei te stimuleren een moeilijke taak. Polygon lijkt het hiermee iets gemakkelijker te hebben. Met meer toepassingen zoals het Lens Protocol en acceptatie door institutionele beleggers, wordt een positief sentiment en koopdruk gefactureerd om op de lange termijn aan de MATIC-tokens te worden gekoppeld.

Op het moment van schrijven wordt MATIC verhandeld voor een prijs van $1,18 met een lichte stijging van bijna anderhalf procent op de dag. MATIC behaalde een lokale top van ongeveer $1,34 een week geleden. Vanaf dat moment is het native token van Polygon gaan consolideren, waarbij het wachten is totdat de Layer-2 een volgend level omhoog kan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!