67% van de millennials beschouwt Bitcoin als veilige haven

Uit een onderzoek van BanklessTimes bleek dat 67% van de ondervraagde millennials (respondenten tussen 27-42 jaar) BTC als een veilige haven beschouwt vanwege het gedecentraliseerde karakter en het vaste aanbodplafond.

Eerdere peilingen hebben aangetoond dat millennials tot de meest actieve demografische groepen in de cryptocurrency-ruimte behoren en een vriendelijkere kijk hebben dan oudere generaties.

BTC komt naar voren als een belangrijke troef voor millennials

Volgens Jonathan Merry – CEO van BanklessTimes – is de primaire cryptocurrency een essentieel investeringsinstrument voor millennials omdat het financiële vrijheid biedt en hen in staat stelt te diversifiëren in tijden van economische onzekerheid.

Degenen die tussen 1981-1996 zijn geboren, staan ​​meer open voor digitale innovaties en hebben meer kans om met BTC om te gaan dan Generation X en Baby Boomers. Oudere individuen blijven overwegend conservatief door vast te houden aan fiat-valuta’s en scepsis te uiten over de cryptosector.

De meeste millennials die aan het onderzoek hebben deelgenomen, geloven dat Bitcoin de komende jaren mainstream zal worden. Ze zien het ook als een beter monetair instrument dan de dollar, euro of welke andere nationale valuta dan ook.

Bitcoin’s sleutelkenmerken geven de doorslag

Het gedecentraliseerde karakter van het activum en het beperkte aanbodplafond lijken de meest essentiële verdiensten voor de demografische groep om het als een veilige haven te classificeren.

Door buiten het bereik van de centrale banken te blijven, is Bitcoin geen onderwerp van dubieus monetair beleid dat door regeringen wordt ingevoerd. Het maximale aanbod van 21 miljoen munten dat ooit heeft bestaan, zorgde ervoor dat velen geloofden dat het zou kunnen dienen als een afdekking tegen inflatie. De schaarste kan in de toekomst ook de waardering van het activum in USD verhogen als de vraag gelijk blijft of toeneemt.

Aan de andere kant hebben meerdere centrale banken tijdens de COVID-19-crisis enorme bedragen gedrukt om huishoudens en bedrijven te ondersteunen. De beweging zorgde onder meer voor een recordinflatie in veel landen. De percentages in de VS en Europa bereikten vorig jaar beide een record.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!