Mississippi keurt wetsvoorstel goed ter bevordering van crypto-mining

De zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi heeft onder auspiciën van de Mississippi Legislature een Senaatswet 2603 uitgevaardigd. Hierin wordt aangekondigd dat de staat een historische wet heeft aangenomen, namelijk de Mississippi Digital Asset Mining Act.

Een Twitter-account dat Bitcoin-nieuws rapporteert, Documenting Bitcoin, plaatste onlangs een tweet over het wetsvoorstel dat bedoeld is om Bitcoin-mining te beschermen. Het onderstaande werd gemeld:

“₿𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Mississippi Senaat keurt historisch wetsvoorstel goed ter bescherming van #bitcoin mining 🇺🇸

“Het zal legaal zijn in de staat Mississippi om een knooppunt te runnen met het oog op digitale asset mining thuis” en “een digital asset mining-bedrijf te runnen.”

Volgens de wet zal het legaal zijn in de staat Mississippi om een node te runnen met als doel digitale asset mining vanuit huis. De wet in de staat stelt daarnaast ook toe om een digital asset mining-bedrijf te exploiteren.

Het wetsvoorstel is opgesteld door senator Josh Harkins, die het plan had om digitale asset mining thuis te legaliseren, evenals de exploitatie van miningbedrijven in de gebieden die zijn gespecificeerd voor industrieel gebruik.

Het wetsvoorstel benadrukte de voordelen van crypto die de wetgevende macht ertoe brachten het wetsvoorstel ter bevordering van crypto goed te keuren:

“Digital asset mining heeft duizenden banen gecreëerd en miljarden dollars aan positieve economische waarde opgeleverd voor individuen en bedrijven in de Verenigde Staten.”

Bovendien werd er door de staat erkent dat het minen van digitale activa aanzienlijk is gegroeid in de VS sinds China het minen van crypto verbood. Het wetsvoorstel verwees naar de uitdagingen waarmee crypto-miners in Mississippi mee worden geconfronteerd:

“Digital asset mining heeft vaak te maken gehad met regelgevingsproblemen op staats- en lokaal niveau.”

Met name de wet van Mississippi toont de groeiende interesse van de Amerikaanse crypto-community om Bitcoin (BTC) te adopteren en hiervan te profiteren binnen hun energienetwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!