Chiliz lanceert EVM-compatibele Layer-1-blockchain

Blockchain-sporttoken Chiliz (CHZ) heeft onlangs de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Layer-1 gedecentraliseerde chain die is gericht op het stimuleren van groei rond non-fungibele tokens (NFT’s) en on-chain gaming die zijn gekoppeld aan het bereiken van wereldwijde sportfranchises.

Vandaag werd er een blogpost gepubliceerd waarin werd opgemerkt dat Chiliz het eerste blok van zijn blockchain valideerde ter gelegenheid van het vijfde jubileum van het bedrijf. De nieuwe chain fungeert als een Layer-1-netwerk dat gebruik maakt van Proof-of-Stake Authority (PoSA)-consensus. Momenteel zijn er 11 validators op de blockchain en kunnen zij allen smart contract op het netwerk inzetten.

De PoSA-blockchain van Chiliz ondersteunt ook een populair programma dat bekend staat als de Ethereum Virtual Machine of EVM. De EVM fungeert als een runtime-ontwikkelingsgebied waarmee on-chain-bouwers gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen ontwerpen en deze dApps op de blockchain van Ethereum kunnen lanceren als smart contracts.

Ontwikkelaars op de Chiliz-blockchain kunnen hierdoor dApps op Ethereum bouwen en uitvoeren doordat de blockchain compatibel is met de EVM. Volgens de blogpost zal interactie met het CHZ-token mogelijk worden gemaakt met staking-beloningen.

Het native token van Chiliz, CHZ, zal de brandstof worden voor het hele Chiliz Blockchain-ecosysteem, inclusief alle dApps die erop zullen worden gebouwd. Holders van CHZ kunnen bovendien beloningen ontvangen voor het uitzetten op het netwerk.

Na de aankondiging steeg CHZ in een korte periode tot wel 20% vlak onder de $0,18. Op het moment van schrijven wordt CHZ verhandeld voor een prijs van $0,1628. Deze omhooggaande beweging heeft er daarnaast voor gezorgd dat de marktkapitalisatie boven de $1 miljard is gekomen.

Sinds de lancering van Chiliz in 2018 heeft het op blockchain gebaseerde bedrijf geprobeerd de kloof tussen on-chain-technologie en interactie met sportfans te overbruggen. Sportfans kunnen met CHZ-tokens activa holden die zijn gekoppeld aan echte teams in sportindustrieën zoals de grote Europese voetbalcompetities in Spanje, Frankrijk en Italië.

Bovendien zal Chiliz 10 start-ups aan boord nemen als onderdeel van de rebranding en de nieuwe blockchain. NFT-ticketing, Watch2Earn-sportevenementen en Play2Earn-games door deze start-ups worden geleid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!