BNB Chain laat in Q4 2022 groei zien ondanks bear-markt, volgens Messari

In het vierde kwartaal van vorig jaar bleef de native blockchain van Binance, de BNB chain, gestage groei van activiteiten vertonen, ondanks de bredere crypto-bear-markt. Op 5 februari werd het rapport State of BNB Chain Q4 2022 gepubliceerd door Messari-onderzoeker James Trautman. Hierin werd onthuld dat het Binance-netwerk was doorgegaan met een agressieve strategie om financieel en menselijk kapitaal in te zetten in zijn hele ecosysteem.

De gemiddelde dagelijkse actieve adressen en transacties hebben een neerwaartse trend doorstaan en zijn met respectievelijk 30% en 0,2% gegroeid als gevolg van deze voortdurende updates en ontwikkelingen.

Meestal zijn bear-markten rustige periodes in termen van on-chain-activiteit waar teams de tijd gebruiken om door te gaan met het bouwen en ontwikkelen van hun producten. Trautman schreef dat 2022 een jaar was met veel volatiliteit, hoewel de BNB Chain zijn Build N’ Build-naam eer aan deed met netwerkupgrades en ecosysteemuitbreiding die in het vierde kwartaal aanzienlijke kracht toonden.

BscScan meldde daarnaast dat de dagelijkse transacties op de BNB Chain sinds augustus stabiel zijn gebleven rond de 3 miljoen. Dit jaar hebben de dagelijkse BEP-20-tokenoverdrachten echter een stijging in activiteit gezien, met een stijging van 66% tot iets meer dan 5 miljoen op 5 februari.

Ook bevinden de unieke adressen zich momenteel op een recordhoogte van 25 miljoen, aldus de gegevens van BscScan. Het gemiddeld aantal unieke adressen dat er dagelijks bijkwam is op jaarbasis bovendien met 41,3% gestegen.

De groei kan worden toegeschreven aan de acceptatie van verschillende ecosysteemprotocollen, zoals het Web3 onboarding-protocol Hooked, een golf van DeFi-activiteit op Venus Protocol en toegenomen NFT-activiteit op de OpenSea-markt, aldus Messari. De totale vergrendelde waarde van de BNB Chain DeFi is sinds het begin van het jaar met 35% gestegen tot $6,62 miljard, aldus DeFiLlama. Trautman voegde het onderstaande toe:

“BNB Chain voerde een groeistrategie uit die aanzienlijke stappen in de richting van acceptatie mogelijk maakte. Het heeft verschillende upgrades uitgevoerd naar de kernfunctionaliteit, geïntegreerd met strategische partners en uitgebreid naar DeFi, NFT’s, GameFi en meer.”

De financiële prestaties daalden echter, ondanks de toename van de gebruikersactiviteit. Ook daalden de gemiddelde transactiekosten, wat bijdroeg aan het genereren van minder inkomsten. De netwerkomzet daalde eveneens met 10% voor het kwartaal, maar volgens Messari zijn de fundamenten nog steeds positief en concludeerde het volgende:

“Uiteindelijk was het een positief teken dat de katalysatoren voor gebruikersgroei op de hielen kwamen van een fundamentele gebruikersbasis en een gunstigere waardering voor het netwerk van BNB Chain, vooral nadat het FTX-drama zich tijdens het vierde kwartaal ontvouwde.”

Trautman verwacht dat de BNB Chain zijn groei kan voortzetten, inclusief het toevoegen van schaaloplossingen en het vergroten van de doorvoer. Het native token van de BNB Chain, Binance Coin (BNB), is in de afgelopen 24 uur met bijna 2% gedaald tot een prijs van $327,05.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!