Hoe wordt XRP echt gebruikt binnen Ripple?

Voormalig directeur van ontwikkelaarsrelaties bij Ripple, Matt Hamilton, heeft onlangs een aantal misvattingen over het gebruik van XRP door het cryptobedrijf opgehelderd.

De uitleg van Hamilton volgde op een bewering van een van zijn volgers dat XRP werd gebruikt door RippleNet, wat leidde tot misvattingen over de prijsstelling van de cryptocurrency die in het ecosysteem gebruikt zou worden, XRP.

Voormalig Ripple-directeur legde uit waarom XRP niet net zo populair werd als Bitcoin (BTC). Allereerst gaf de crypto-ontwikkelaar aan dat XRP niet wordt gebruikt in RippleNet. De XRP-habitat is XRP Ledger en RippleNet is een volledig gescheiden netwerk, aldus Hamilton.

Desalniettemin, hoewel er geen direct gebruik van XRP via RippleNet is, is er een indirecte route via on-demand liquidity (ODL), die op zijn beurt cryptocurrency overdraagt ​​via XRPL, verduidelijkte de ontwikkelaar.

Als XRP-overdrachten rechtstreeks via RippleNet zouden worden uitgevoerd, zei de ontwikkelaar, dan zou de prijs inderdaad onderhevig zijn aan schommelingen, aangezien er vraag en aanbod is. Zoiets bestaat echter niet, noch is er een publieke en private prijs voor XRP, waarbij de laatste, volgens reeds ontkrachte misvattingen, de prijs is van de cryptocurrency in Ripple-netwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!