Let op: FTX 2.0 token is een scam en kan resulteren in zware verliezen

Vandaag werd er door analisten van PeckShield onthuld dat er een nep FTX 2.0-token was gelanceerd door oplichters. PeckShield gaf het onderstaande aan in een bericht op Twitter:

“De boosdoeners injecteerden 800.000.000 valse tokens en 10 Ethers in de Uniswap v2-liquiditeitspool. #PeckShieldAlert Oplichters sturen FTX 2.0 naar FTX-exchange en doen zich voor als de FTX-exchange om liquiditeit toe te voegen, en droppen vervolgens naar @justinsuntron, KuCoin en Binance. Ze laten mensen denken dat het de officiële FTX-airdrop is. Wees alert!”

De prijs schoot onmiddellijk omhoog in de FTX2/WETH-pool waarna de oplichter de tokens naar de gecentraliseerde exchanges Binance, KuCoin en Huobi stuurden. Het neppe token is zit dusdanig in elkaar dat doorsnee investeerders in de pool kunnen geloven dat het gaat om een officiële airdrop door het team achter FTX.

Het token heeft bovendien zelf ingebouwde instrumenten waarmee het zijn holders kan misleiden, waaronder het manipuleren van de prijs op elk willekeurig moment. Sommige volgers van het Twitter-account van PeckShield merkte daarnaast op dat het ontwerp van het contract nog minstens één gevaarlijke functie heeft. Het gaat hierbij om de functie in het smart contract waarmee iemands balans kan worden geburnd. het is dan ook logisch dat elke vorm van interactie met het token gevaarlijk kan zijn voor crypto-gebruikers.

De nieuwe CEO van FTX gaf onlangs aan dat het platform opnieuw zou kunnen worden gelanceerd. Dit gaf de oplichters een window of opportunity om een phishing-campagne op te zetten die gericht is op de slachtoffers van de ineenstorting van FTX twee maanden geleden.

Het was namelijk gisteren dat John Ray III, de huidige CEO van FTX, de mogelijkheid aankondigde van een nieuwe lancering van de exchange. Hij verklaarde in zijn eerste interview dat zijn team actief aan het onderzoeken is om het platform nieuw leven in te blazen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!