Bybit CEO deelt details over blootstelling aan inmiddels failliete Genesis

Gisteren heeft Genesis Global een vergelijkbare route genomen als FTX door in New York om faillissementsbescherming van Chapter 11 aan te vragen. Het recente nieuws heeft bovendien voor enige opschudding gezorgd onder de crypto-community, waarbij mensen hun aandacht hebben gericht op andere bedrijven die banden hadden met Genesis op financieel gebied.

Uit een recent rapport blijkt dat negen crypto-bedrijven financiële banden hadden met Genesis, waaronder de leidende entiteiten Gemini, Bybit, VanEck en Decentraland. De CEO van Bybit, Ben Zhou, was snel met reageren op deze rapporten. Hij bevestigde een blootstelling van $150 miljoen via zijn durfkapitaalfonds Mirana.

Zhou merkte bovendien op dat Mirana slechts zeggenschap had over een klein deel van de activa van Bybit. De $150 miljoen aan blootstelling bestond uit door onderpand gedekte posities ter waarde van ongeveer $120 miljoen, die sindsdien zijn geliquideerd. Ook werd er door Zhou bevestigd dat klantgelden gescheiden van elkaar worden gehouden zodat geen van de Earn-producten van Bybit Mirana als bron worden gebruikt. Zhou liet het onderstaande weten via Twitter:

“Totale openheid:

  1. Mirana is de investeringstak van bybit.
  2. Mirana beheert alleen een klein deel van het bedrijf. Klantfonds is gescheiden en Bybit verdien product maakt geen gebruik van Mirana.
  3. De gerapporteerde 151 miljoen heeft ongeveer 120 miljoen aan onderpandposities die Mirana al had geliquideerd.”

Velen waardeerden de snelle uitleg van de mede-oprichter van Bybit. Anderen hadden echter veel aanvullende vragen die vooral betrekking hadden tot de verdienproducten van het bedrijf. Eén gebruiker vroeg namelijk om volledige transparantie over de Earn-producten en hou deze worden geproduceerd. Iemand andere vroeg naar de associatie met Mirana om na te gaan of hun strategieën vergelijkbaar waren met FTX en Alameda Research. De laatste gaf het volgende aan:

“Het gaat goed met ons en onze gebruikers hoeven zich nergens zorgen over te maken

Maar u heeft een Earn-programma en heeft niet bekendgemaakt hoe de opbrengst is gegenereerd?

Heb je een FTX/Alameda-relatie of niet?”

De problemen van Genesis zijn al een paar maanden duidelijk zichtbaar. Grote schuldeiser zoals Gemini drong er al eerder op aan om over te gaan op actie. De Digital Currency Group, het overkoepelende bedrijf waar Genesis ook onderdeel van is, drong eveneens aan tot actie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!