Genesis waarschuwt voor mogelijk faillissement

Genesis heeft het moeilijk om geld op te halen voor zijn uitleeneenheid, en het waarschuwt potentiële investeerders dat het mogelijk faillissement kan aanvragen als dat niet lukt, meldde Bloomberg, daarbij verwijzend naar anonieme bronnen die dichtbij de zaak staan.

De bedrijven hebben sinds de faillissementsaanvraag van FTX eerder deze maand te maken gehad met een liquiditeitscrisis en proberen minstens $1 miljard op te halen, onder meer van Binance, zei Bloomberg.

Mensen die bekend zijn met de situatie bevestigden aan The Block dat Genesis worstelt om noodfondsen in te zamelen, en merkten op dat het doel is gehalveerd van $1 miljard naar $500 miljoen.

Bronnen voegden eraan toe dat DCG niet bereid is delen van zijn venture-portfolio te verkopen. Het is ook niet van plan zijn grote geldmaker Grayscale te verkopen. Daarnaast werd aangegeven dat het bedrijf samenwerkt met bankiers van Ducerne Partners LLC.

Bloomberg citeerde een verklaring van Genesis waarin stond dat het niet van plan is om “op korte termijn” faillissement aan te vragen en dat het werkt aan het oplossen van de huidige situatie.

Genesis Global Capital, het kredietbedrijf van Genesis Trading, schortte vorige week tijdelijk aflossingen en nieuwe leningen op in de nasleep van de ineenstorting van FTX en de eerdere implosie van Three Arrows Capital. Destijds zei het moederbedrijf Digital Currency Group dat de bedrijfsactiviteiten bij DCG en zijn andere volledige dochterondernemingen niet werden beïnvloed.

DCG gaf Genesis Trading een kapitaalinjectie van $140 miljoen nadat het zei dat zijn derivatenhandel $175 miljoen op het FTX-platform had opgesloten.

Genesis had vóór de opschortende aflossingen een noodlening van $1 miljard aangevraagd bij investeerders, meldde The Wall Street Journal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!