Kan Polygon de uptrend vervolgen na de hard fork?

Polygon (MATIC) is een Layer-2 schaalprotocol over het Layer-1 Ethereum-mainnet dat helpt om transacties veiliger en sneller te maken. Het voornaamste doel van Polygon is dan ook om Ethereum (ETH) schaalbaarder te maken.

Het recente nieuws over een nieuwe hard fork voor Polygon heeft daarnaast zijn invloed gehad op de prijs van MATIC. In slechts zeven dagen tijd ging de prijs van Polygon namelijk omhoog met ruim 15% met als lokaal hoogtepunt $1,04. Op het moment van schrijven is MATIC aan het consolideren rond de $0,99 met een daling van 2,5% op de dag.

Inmiddels is gisteren de hard fork van Polygon gelanceerd. Het doel van de hard fork is om de schaalbaarheid te verbeteren, het netwerk sneller maken en de gasfees verder verlagen. Slecht presterende validators worden daarom uit het netwerk verwijderd om het veiliger te maken.

Tijdens piekuren trad er een bottleneck-effect op waardoor de gasprijzen stegen. Polygon wordt grotendeels gebruikt doordat mensen de gasprijzen op Ethereum te hoog vinden. Het is daarom van cruciaal belang voor Polygon om de gasprijzen te verlagen. Beleggers zijn dan ook optimistisch over hoe het team achter Polygon zich manifesteert tijdens veranderingen in de markt. De duurzaamheid van het protocol is dan ook een belangrijke factor voor beleggers om in Polygon te stappen.

Zoals hierboven aangegeven handelt MATIC net onder de $1. In de afgelopen zes maanden was het token aan het consolideren tussen de $0,7 en $1. Het definitief doorbreken van de $1-grens kan dan ook voor een sterke uptrend zorgen.

Het meest waarschijnlijke scenario voor de bredere markt is echter dat er een consolidatie aan zit te komen. Het is dus niet het ideale moment voor MATIC om de weerstand rond de $1 definitief achter zich te laten. Toch is het wel mogelijk om een verlenging te krijgen van de uptrend van MATIC. Dit komt doordat de MACD en RSI positief zijn en de prijs handelt in de bovenste band van de Bollinger Bands.

Als er wordt gekeken naar MATIC op de wekelijkse grafiek, kan er worden opgemerkt dat het grote support-level rond de $0,70 overeenkomt met de onderkant van de Bollinger Bands. Volgens deze Bands ligt de lokale top momenteel rond de $1,5 hoewel het moeilijk is om de weerstand op de lange termijn te voorspellen aangezien de RSI rond de 50 ligt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!