Wat kan er verwacht worden van de hard fork op Polygon volgende week?

In de afgelopen maand heeft het Polygon Governance Team de community op hun platform had uitgenodigd om de veranderingen in de Polygon PoS-chain te bespreken. Volgende week wordt er een nieuwe update gelanceerd in de vorm van een hard fork dat is bevestigd via de officiële blogpost van Polygon (MATIC).

In de post staat dat de hard fork naar verwachting op 17 januari zal worden gelanceerd. Het doel van de hard fork is om de stijgende gasfess te beperken, samen met de reorganisatie van de adreschain. Polygon had het onderstaande te melden op Twitter:

“📢 MAAK JE KLAAR VOOR DE HARDFORK 🔥

De voorgestelde hardfork voor de #Polygon PoS-keten zal op 17 januari belangrijke upgrades aan het netwerk doorvoeren.

Dit is goed nieuws voor ontwikkelaars en gebruikers – en zal zorgen voor een betere UX.

U hoeft niets anders te doen. Details: https://t.co/RaBWDjEGrI pic.twitter.com/nipa15YQdZ”

Polygon maakt gebruik van een Proof-of-Stake-consensusmechanisme en heeft in verhouding met Ethereum veel lagere gasfees. De keerzijde hiervan is dat de Polygon-chain vaak een verminderde netwerksnelheid heeft wanneer de activiteit toeneemt. Het primaire doel van de hard fork is dan ook het structureel verlagen van de gasfees zodra er sprake is van een spike in netwerkactiviteit.

De reorganisatie van de adreschain vindt plaats wanneer een validatieknooppunt informatie ontvangt die een nieuwe versie van de blockchain creëert. het blijft hierbij moeilijk om het succes van een transactie te verifiëren ondanks dat de nieuwe versie tijdelijk is.

Als oplossing voor dit probleem, probeert Polygon de tijd te verkorten die nodig is om een blok af te ronden om succesvolle transacties te verifiëren. Het netwerk gebruikt hiervoor de sprintlengte waardoor het blok wordt teruggebracht van 64 tot 16. Hierbij kan er door een blokproducent in slechts 32 seconden een blok worden aangemaakt in plaats van 128 seconden pre-hard fork.

Alle node-operators op het Polygon-netwerk zullen daarom hun nodes voor 17 januari moeten upgraden. Holders van MATIC, het native token van Polygon, hoeven echter niets te doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!