Solana kan de rally van Ethereum repliceren, aldus analist

Een populaire handelaar en crypto-strateeg heeft gezegd dat het smart contractprotocol Solana (SOL) de snelle opkomst van Ethereum (ETH) in 2021 zou kunnen weerspiegelen. De analist die onder de naam Inmortal schrijft, vertelde aan zijn ruim 191.000 volgers op Twitter dat Solana het patroon van ETH zou kunnen volgen. Dit zou volgens de analist betekenen dat SOL een vergelijkbare run kan gaan maken als dat ETH deed in 2021 toen het het niveau rond de $400 wist te doorbreken wat leidde tot het hoogste punt ooit.

De gedeelde grafiek van de handelaar laat zien dat de overeenkomsten tussen ETH en SOL meer waarde zouden kunnen hebben zodra SOL erin kan slagen om de weerstand weg te nemen rond de $60. Op het moment van schrijven wordt SOL verhandeld voor een prijs van $23,69 met een stijging van iets meer dan één procent op de dag. De rivaal van ETH is bijna met 200% in waarde gestegen sinds december 2022 toen de blockchain werd verhandeld voor een diepteprijs van $8,03.

Een ander crypto-analist, Altcoin Sherpa, houdt Solana eveneens nauwlettend in de gaten. Hij vertelde aan zijn bijna 190.000 volgers op Twitter dat SOL meer opwaarts potentieel heeft. Toch gelooft hij dat de crypto waarschijnlijk een aanzienlijke correctie zal ondergaan. Het onderstaande werd door Altcoin Sherpa aangegeven:

“Denken we dat deze Solana-run doorgaat? Ik zou vanaf hier meer voordeel kunnen zien tot halverwege de $ 30 als BTC doorgaat. Uiteindelijk denk ik echter dat we het gat vullen met een handelsvolume tussen de $ 17 en $ 28 of zo. Waarschijnlijk gaat hij daar uiteindelijk handel drijven.”

Als er wordt gekeken naar de onderstaande grafiek, kan er worden opgemerkt dat Solana zich momenteel bevindt rond een belangrijk weerstandsniveau rond de $25. Het zou dan ook logisch zijn dat Solana na een 200% stijging de lager niveaus moet opzoeken voordat het een echt gooi kan doen om het niveau rond de $60 aan te vallen. Rechtsonder de grafiek is het volume te zien wat de holders van Solana echter vertrouwen moet geven.

Bron: TradingView

Inmortal ging ook in op de grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie. Bitcoin (BTC) zou volgens de analist onder de $20.000 kunnen dalen voordat het activum het belangrijkste psychologische niveau zou kunnen herstellen waarna het kan stijgen tot rond de $24.000. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor een prijs van $21.292 met een stijging van ruim 2% op de dag.