Whales kopen meer dan 3,9 biljoen aan SHIB

Volgens WhaleStats hebben Ethereum whales de afgelopen week massaal de meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) ingeslagen. De top 100 houders hebben hun positiegrootte de afgelopen week met 3,96 biljoen SHIB vergroot. Een middelde whale bezit nu 154 miljard SHIB – dat gelijk staat aan $1,54 miljoen en 39,6 miljard meer is dan aan het begin van deze periode.

Volgens de gegevens vormen Shiba Inu tokens momenteel 5% van de bezittingen van Ethereum whales, met een geschatte marktwaarde van $153,79 miljoen en 15,44 biljoen SHIBs in totaal – waardoor het een van de grootste cryptocurrencies in de portefeuilles van deze investeerders is. Het wordt alleen voorbijgestreefd door Ethereum zelf en stablecoins, maar overtreft verrassend genoeg ook de aanwezigheid van stETH.

Op 13 januari zagen de Ethereum wallets de grootste toestroom van Shiba Inu tokens, net op het moment dat SHIB een hoogtepunt van twee maanden van $0,000011 bereikte – het hoogste niveau sinds FTX in november crashte, wat veel onrust veroorzaakte op de cryptomarkt.

Als de stijgende trend aanhoudt en het geen truc is om beleggers te misleiden, kunnen we verwachten dat whales hun posities zullen blijven vergroten. Zo hadden deze belanghebbenden in de zomer van 2022 meer dan 600 miljoen dollar aan SHIB, terwijl dit nu al flink gestegen is in minder dan één jaar tijd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!