Samsung lanceert Bitcoin Futures ETF in Hong Kong

De asset management-tak van Samsung heeft een Bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) gelanceerd. De nieuwe actief beheerde ETF is genoteerd en wordt verhandeld op de beurs van Hongkong. Het is bedoeld om “economische blootstelling aan de waarde van bitcoin te bieden”, aldus Samsung.

Samsung’s Bitcoin Futures ETF

Samsung Asset Management (Hong Kong) Ltd., een volledige dochteronderneming van Samsung Asset Management, een lid van de Samsung Group of companies, lanceerde vrijdag een Bitcoin Futures exchange-traded fund (ETF) met de naam “Samsung Bitcoin Futures Active ETF”.

De nieuwe ETF is een subfonds van Samsung ETFs Trust III, een overkoepelende beleggingsmaatschappij die werd opgericht volgens de wetgeving van Hongkong, aldus het bedrijf:

“De beleggingsdoelstelling van het subfonds is om te streven naar economische blootstelling aan de waarde van Bitcoin door voornamelijk te beleggen in termijncontracten voor Bitcoin op de eerste maand en/of micro Bitcoin futures contracten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME).”

Samsung verklaarde dat de actief beheerde Bitcoin Futures ETF de weg vrijmaakt “voor investeringen in toekomstige adoptie van cryptotechnologie”. Het bedrijf merkte echter op dat het fonds “niet rechtstreeks investeert in Bitcoin en geen Bitcoin zal ontvangen van Bitcoin futures op CME.” CME wordt gereguleerd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Terwijl Bitcoin wordt geprijsd in Amerikaanse dollars, worden eenheden van de Samsung Bitcoin Futures Active ETF genoteerd en verhandeld in Hongkong dollars op de Stock Exchange of Hong Kong (SEHK), verduidelijkte het bedrijf.

De Bitcoin Futures ETF wordt beheerd door Samsung Asset Management (Hong Kong) Ltd., terwijl HSBC Institutional Trust Services (Asia) Ltd. de beheerder en registrator van het fonds is. Het fonds “zal een blootstelling aangaan en hebben van maximaal 100%” van zijn intrinsieke waarde (NAV) in Bitcoin Futures op CME, voegde het bedrijf eraan toe.

De onlangs gelanceerde ETF is niet het enige crypto-gerelateerde fonds van Samsung Asset Management. In juni vorig jaar lanceerde de Hongkongse firma “Samsung Blockchain Technologies ETF” en “Samsung Asia Pacific ex NZ Metaverse Theme ETF.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!