Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Analist voorspelt snelle uitbarsting naar boven voor Bitcoin

Bitcoin hangt nu alweer enige tijd rond dezelfde prijs en er zal dan ook binnenkort een beweging omhoog of omlaag gaan plaatsvinden. Er wordt veel voorspelt dat de Bitcoin (BTC) prijs naar beneden zal gaan; als gevolg openen veel mensen shorts. Hierdoor verwacht een nauwlettend gevolgde cryptostrateeg dat er een short squeeze zal plaatsvinden wat zorgt voor een snelle uitbarsting naar boven.

Pseudo-analist Kaleo vertelt zijn 553.400 Twitter-volgers dat Bitcoin zich zou kunnen opmaken voor een short squeeze. Kaleo zegt het volgende over de koers:

“Eindelijk, het lijkt erop dat BTC klaar is om uit de $16.000 – $17.000 basisrange te breken waarin het de afgelopen weken is blijven steken. Start de squeeze.”

Bron: Kaleo/Twitter

Een short squeeze is de grootste nachtmerrie voor shortsellers. Dat gebeurt als shorters verrast worden door een plotselinge felle koersstijging, bijvoorbeeld als er onverwacht goed nieuws over het bedrijf naar buiten komt. Ze moeten dan ongewild razendsnel aandelen terugkopen, om verliezen te voorkomen of hun winst veilig te stellen. De aankopen doen de koers klimmen, waardoor ook andere shorters hun posities gaan sluiten. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect van snel stijgende koersen, nog eens versterkt door de ingelegde stoplossorders. De explosieve prijsstijgingen zorgen er als het ware voor dat de shorters als citroenen uit hun posities worden geknepen. Vandaar het woord ‘squeeze’, Engels voor uitknijpen.

Kijkend naar de grafiek van Kaleo lijkt het erop dat hij denkt dat Bitcoin tot $18.800 kan stijgen. Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor $16.930, wat wijst op een stijging van bijna 10% voor de toonaangevende activa, mocht hij het doel van de analist bereiken.

Kaleo over Ethereum en de S&P 500

Wat Ethereum (ETH) betreft, denkt de cryptostrateeg ook dat het top smart contract platform klaar is voor een rally. Hij omschrijft het als volgt:

“Ethereum/ETH lijkt eindelijk klaar voor de volgende leg omhoog in de ~$1.400 range.

Zou daar een beetje een pullback en consolidatie moeten zien alvorens hoger door te gaan.”

Bron: Kaleo/Twitter


Op het moment van schrijven wordt Ethereum gewaardeerd op $1.261.

De cryptostrateeg houdt ook de S&P 500 (SPX) nauwlettend in de gaten. Volgens Kaleo lijkt SPX klaar om zijn weerstand op 3.900 punten weg te nemen.

“Nogmaals, als SPX 3.900 [punten] doorbreekt, gesp je veiligheidsgordels vast.”

Bron: Kaleo/Twitter

Op het moment van schrijven wordt de SPX verhandeld op 3.895 punten. Traders houden de SPX in de gaten omdat de cryptomarkten de neiging hebben om de bewegingen van de beursindex te spiegelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!