Topfunctionaris van de IRS zegt dat crypto legitimer wordt

Een topfunctionaris van de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), heeft aangegeven dat “cryptovaluta er is om te blijven”, en dat het steeds “legitiemer wordt”. De functionaris voegde eraan toe dat de Amerikaanse belastingdienst op zoek is naar samenwerking met cryptobedrijven en merkte op: “Ik zie niet in hoe we zonder dit in deze ruimte kunnen opereren.”

Crypto gaat niet meer weg

Thomas Fattorusso, waarnemend speciaal agent-in-charge van het kantoor van de Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI) in New York, sprak eerder deze week over cryptocurrency in een interview met The Wall Street Journal.

“We kunnen niet vijandig staan ​​tegenover de technologie. We moeten het omarmen,” benadrukte de IRS-functionaris en legde uit:

“Cryptovaluta is er om te blijven. Wat mij betreft gaat het voorlopig nergens heen en wordt het legitiemer. Naarmate de jaren verstrijken, wordt het geavanceerder.”

Samenwerken met cryptobedrijven

Fattorusso legde uit dat de IRS op zoek is naar samenwerking met cryptobedrijven, waarbij hij aangaf dat die “relaties zich in de loop van de jaren zullen ontwikkelen en [naarmate] de bedrijven zich meer op hun gemak voelen bij het omgaan met de federale overheid.” Hij sloot af met aangeven dat dit nodig is en dat hij niet inzag hoe de IRS zonder dit zou kunnen opereren.

In een reactie op de IRS die samenwerkt met cryptobedrijven, zei Fattorusso:

“Dat is iets waar we altijd naar toe werken … dat is altijd het einddoel – om die partnerschappen te hebben en een relatie te hebben die niet omstreden is, meer een symbiotische relatie.”

Hij is van mening dat samenwerking met federale agentschappen “hen [cryptobedrijven] helpt bij hun legitimiteit.” De IRS-functionaris voegde eraan toe:

“Dit is een nieuwe branche voor iedereen. Ik denk dat we er nog steeds onze weg in proberen te vinden. De bedrijven voelen zich er op hun gemak bij.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!