Klanten van FTX Japan krijgen activa terug

FTX-klanten in Japan kunnen binnenkort hun fondsen opnemen die momenteel geblokkeerd zijn vanwege het faillissementsproces. Twee cryptobeurzen die eigendom zijn van FTX, FTX Japan en Liquid, ontwikkelen een systeem om opnames medio februari mogelijk te maken.

Japanse klanten van FTX kunnen binnenkort geld opnemen

Twee cryptocurrency-beurzen in Japan die eigendom zijn van FTX – FTX Japan en Liquid – hebben donderdag gezamenlijk aangekondigd dat hun gebruikers medio februari geld kunnen opnemen. De twee cryptobeurzen kondigden aan:

“Voor de activa die ons door onze klanten bij FTX Japan en Liquid Japan zijn toevertrouwd, gaan we verder met de systeemontwikkeling zodat opnames mogelijk zullen zijn vanaf de Liquid Japan website.”

Om fondsen op te nemen, zullen de klanten van FTX Japan een rekening moeten openen bij Liquid en hun activa moeten overbrengen naar het Liquid platform. Volgens de gezamenlijke aankondiging willen de beurzen opnames medio februari mogelijk maken.

De Japanse beurs Liquid werd eerder dit jaar overgenomen door FTX. De deal omvatte Quoine Corp, een van de eerste cryptobeurzen die zich in 2017 met succes registreerde bij de hoogste financiële toezichthouder van Japan, het Financial Services Agency (FSA).

De overname volgde op een grote hack waarbij ongeveer 90 miljoen dollar aan cryptocurrencies werd gestolen van het Liquid-platform. FTX voorzag Liquid toen van 120 miljoen dollar schuldfinanciering.

FTX vroeg op 11 november faillissement aan. FTX Japan zei echter op 1 dec. dat het met advocaten voor de FTX-groep had bevestigd dat “Japans klantengeld en cryptocurrency geen deel mogen uitmaken van de nalatenschap van FTX Japan, gezien de manier waarop deze activa worden gehouden en de eigendomsbelangen onder Japans recht.”

In november vaardigde de FSA drie bevelen uit tegen FTX Japan: een bevel tot bedrijfsopschorting, een bevel om activa in eigen land aan te houden en een bevel tot bedrijfsverbetering. De bevelen volgden op de abrupte stopzetting van de opnames door klanten. De volgende dag vroeg FTX faillissement aan in de VS. De beurs en de voormalige CEO Sam Bankman-Fried (SBF) werden door de Amerikaanse overheid en toezichthouders beschuldigd van meerdere gevallen van fraude.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!