Hedgefondsmanager zegt dat crypto’s zullen stijgen als dit verandert

Er zijn veel crypto die geen waarde hebben maar gewoon van persoon tot persoon worden verhandeld. Volgens de managing partner van Crypto-hedgefonds Morgan Creek Digital is het in zulke gevallen niet zinvol om te speculeren op cryptocurrencies.

In een nieuw interview op de Blockworks Macro podcast zegt Mark Yusko dat crypto-activa waarde moeten bieden aan klanten zodat de gecentraliseerde financieringsindustrie van de grond kan komen. Zo vertelt hij:

“Er moet geld zijn, hetzij eigen vermogen, schuld of aanspraak op de cashflow, om waarde te hebben. Een token dat gewoon bestaat zodat mensen het heen en weer kunnen verhandelen is geen waarde. Uniswap (UNI), het doet al dit volume, maar als het token zelf mij geen aandeel geeft in de cashflow die deze decks genereren, dan heeft het niet echt de juiste functie.”

Hij zegt tevens dat crypto ook een verzekeringspool moet hebben, vergelijkbaar met de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), die deposito’s bij Amerikaanse banken verzekert in geval van falen bij deze financiële instellingen. De partner van Morgan Creek gaat verder met:

“Het andere stuk dat moet gebeuren, denk ik, is het nemen van een deel van de transactielaagvergoedingen en frictie en het creëren van een verzekeringspool, op dezelfde manier als FDIC doet voor het banksysteem. Er moet een geldschieter van laatste redmiddel zijn, veiligheid van laatste redmiddel, wat het ook is.”

De hedgefondsveteraan zegt dat elke industrie in de wereld een levensvatbare en robuuste verzekeringsmarkt nodig heeft om te floreren, en de crypto-industrie is niet anders. De partner van de hedgefonds concludeert:

“Je zou nooit een huislening kunnen krijgen als je je huis niet kon verzekeren. Je zou nooit in een auto rijden als je die niet kon verzekeren, en toch speculeren we op deze activa zonder de belofte van verzekering. Het slaat gewoon nergens op.”

Kortom, volgens de managing partner moet er iets veranderen in de crypto-industrie. Zo moeten er meer verzekeringen komen en moet er minder speculatie zijn in activa die geen waarde toevoegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!