Deaton denkt dat de SEC achter Bitcoin aan kan gaan

Advocaat John Deaton heeft gewaarschuwd dat de Amerikaanse SEC snel zou kunnen overschakelen naar Bitcoin (BTC) en het activum bestempelen als een security. De opmerkingen van Deaton komen nadat een voormalig SEC-handhavingsfunctionaris onlangs suggereerde dat BTC een security is waarvoor registratie bij de SEC vereist is.

Vorige week benadrukte Ethereum-maximalist Evan dat de meeste BTC-blokproductie wordt gecontroleerd door twee entiteiten: FoundryUSA en Antpool. Dit bracht nieuwe zorgen over centralisatie met zich mee. Voormalig SEC-handhavingadvocaat John Reed vroeg zich in een reactie af waarom BTC niet wordt beschouwd als een effect waarvoor SEC-registratie nodig is.

Deaton reageerde op de opmerking en onthulde dat andere functionarissen binnen de SEC ook geloven dat BTC een niet-geregistreerde security is. Hij heeft in her verleden ook soortgelijke zorgen geuit over Ethereum (ETH). Hij merkte hierbij op dat de SEC het activum ook als een effect zou kunnen bestempelen na de overstap naar Proof-of-Stake. Deaton meldde het onderstaande in een tweet:

“Er zijn anderen bij de SEC die hetzelfde geloven. In 2015 voerden sommigen bij de SEC aan dat BTC een niet-geregistreerd effect was. Daarom is het absurd voor Maxi’s zoals @saylor en @maxkeiser om de acties van de SEC aan te moedigen/vieren 🆚 XRP en andere tokens. SEC-overreach is slecht voor de VS.”

Deaton maakte de opmerking te midden van het gebrek aan steun dat Ripple (XRP) krijgt van Bitcoin-maximalisten en enkele voorstanders van Ethereum. Bitcoin-maximalisten zoel Michael Saylor en Max Keizer hebben herhaaldelijk de SEC gesteund in de juridische strijd tegen Ripple. Saylor beweerde op 5 december dat Ethereum en Ripple effectenfraude plegen en zouden moeten worden gesloten. Hij beweerde bovendien dat ETH en XRP niet-geregistreerde effecten zijn.

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, beweerde echter dat XRP gecentraliseerd is. In augustus gaf hij aan dat XRP zijn recht verloor om bescherming te krijgen van aanhangers van Ethereum nadat Ripple beweerde dat Ethereum door China werd gecontroleerd. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, suggereerde dat alle PoS-activa konden worden beschouwd als effecten.

Volgens Deaton zal de steun van het overbereik van de SEC door Bitcoin-maximalisten uiteindelijk averechts werken, aangezien de regelgevende waakhond waarschijnlijk binnenkort de eerstgeboren crypto zal inschakelen. Hij zei het volgende:

“Perfecte foto die het gevaar samenvat van het ondersteunen van overbereik door de overheid, alleen omdat het huidige bereik niet betrekking heeft op de troef van uw keuze.”

January Walker, kandidaat van het Amerikaans Congres, vroeg eerder de hele crypto-community om Ripple te steunen. Hij is namelijk van mening dat een overwinning voor de SEC de hele crypto-industrie zal bedreigen. Als reactie daarop beweerde Lee Bratcher, de voorzitter van de Texas Blockchain Council, dat veel voorstanders van crypto geloven dat XRP de Howey-test doorstaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!