Mark Cuban: Bitcoin is een betere investering dan goud

Shark Tank-ster en eigenaar van het NBA-team Dallas Mavericks, Mark Cuban, zegt dat Bitcoin (BTC) een goede investering is. De miljardair wil dat de prijs van de cryptocurrency verder daalt, zodat hij er nog wat bij kan kopen. Ondertussen beledigde hij goudbeleggers door ze “dumb as f***” te noemen.

Mark Cuban verkiest Bitcoin boven goud

Shark Tank ster en de miljardair eigenaar van het NBA team Dallas Mavericks, Mark Cuban, deelde zijn gedachten over Bitcoin en goud in een aflevering van de “Club Random” podcast, gehost door komiek Bill Maher en staat gepland om maandag te worden uitgezonden.

Maher zei dat hij “zeer anti-bitcoin” is en gelooft in de waarde van goud. Over investeren in goud zei de Dallas Mavericks eigenaar:

“Als je goud hebt, moet je heel dom zijn.”

De podcasthost vervolgde met het argument dat goud “nooit verdwijnt” en “een soort hedge is tegen al het andere”, waarop Cuban antwoordde:

“Nee, maar het is geen hedge tegen iets, toch? Wat het is, is de opgeslagen waarde en je bezit het fysieke goud niet, toch? …Goud is een opgeslagen waarde en bitcoin ook.”

“Als je goud bezit, is het enige wat je bezit een digitale transactie. Je bezit de goudstaaf niet,” verklaarde Cuban, benadrukkend dat beleggers het goud niet bezitten. “Als alles verkeerd zou gaan en je had een goudstaaf, weet je wat er dan zou gebeuren? Iemand zou je verrot slaan of vermoorden en je goudstaaf meenemen,” waarschuwde de Shark Tank ster.

De kritiek van Cuban op goud erkennend, verduidelijkte Maher: “We zitten niet voornamelijk in goud.” Cuban reageerde: “En dat is prima. Ik zit niet voornamelijk in bitcoin, toch? Het is gewoon iets dat ik bezit.” De Dallas Mavericks eigenaar benadrukte: “Maar het is een digitale transactie en het is een waardeopslag … Dus, mensen zien dat er een waarde verbonden is aan goud, en er is waarde verbonden aan bitcoin.”

Terwijl hij verklaarde dat bitcoin “een goede investering is”, merkte Cuban op dat hij “mensen niet vertelt om de cryptocurrency te kopen”. De Shark Tank ster voegde eraan toe:

“Ik wil dat bitcoin nog veel verder daalt, zodat ik nog wat kan kopen.”

Cuban gelooft in het potentieel van cryptocurrency, ondanks de cryptowinter en de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Hij legde eerder uit dat de FTX-val geen mislukking in crypto is. Terwijl hij toegeeft dat hij niet alle details kent, zei hij dat voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) zich zorgen moet maken dat hij voor zeer lange tijd naar de gevangenis gaat.

Ondertussen heeft Cuban’s Shark Tank co-ster, Kevin O’Leary, aka Mr. Wonderful, erop aangedrongen dat SBF een van de beste handelaren is in de crypto ruimte en hij zal hem weer steunen als hij een andere onderneming heeft. O’Leary was woordvoerder van FTX toen de cryptobeurs het faillissement aanvroeg.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!