Coin Bureau zegt dat één bepaalde factor een enorme rally in 2023 kan veroorzaken

De gastheer van het veel gevolgde YouTube-kanaal Coin Bureau, simpelweg bekend als Guy, heeft in een nieuwe video gezegd dat de cryptomarkt in 2023 een enorme rally zou kunnen meemaken, als de acties van de Amerikaanse Federal Reserve een positieve wending krijgen.

In de video vertelde Guy aan zijn 2,18 miljoen abonnees dat een crypto-bull-rally afhankelijk is van de vraag of de Fed volgend jaar renteverhogingen terugtrekt. Hij zei dat het pauzeren van renteverhogingen door de Fed één van de belangrijkste katalysatoren is “die een einde zou kunnen maken aan de bearmarkt”.

Hij gaf aan dat de Fed waarschijnlijk bij zal draaien, ook al zei Powell tijdens de laatste Fed-vergadering op 14 december dat ze de rente mogelijk tot meer dan 5% moeten verhogen om de inflatie te beteugelen.

De Fed verhoogde deze maand de rente met een half punt na een reeks andere renteverhogingen dit jaar, waardoor de economie in een recessie belandde. De stijging bracht het tarief in het bereik van 4,25% tot 4,5%, het hoogste in ongeveer 15 jaar.

Guy vervolgde echter met stellen dat als Fed-voorzitter Jerome Powell zijn beleid niet zal omdraaien, de cryptomarkt zal imploderen. Hij beschreef het als volgt:

“Als de Fed doorgaat met de renteverhogingen van 2023, zal het niet goed komen. De cryptomarkt zal blijven crashen totdat de Fed pauzeert en zal pas beginnen te stijgen als de Fed draait.”

Als de tarieven worden verhoogd zoals voorspeld, zei Guy dat de cryptomarkten zullen blijven lijden omdat “geld uit het financiële systeem zal blijven stromen om steeds duurdere schulden terug te betalen en er minder geld zal worden gecreëerd vanwege duurdere kredietkosten. ”

Guy sloot af met stellen dat een ommekeer “waarschijnlijker lijkt dan niet”, die een einde zou maken aan de bearmarkt en een bull run zou veroorzaken. Hij gaf het volgende aan:

“Als de Fed gedwongen wordt om te draaien vanwege een probleem in het financiële systeem, dan zal crypto zich als een gek stijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!