Ethereum-oprichter ziet deze drie grote kansen in de cryptomarkt

De bekende oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin heeft in een nieuw interview met de Bankless-podcast aangegeven dat er momenteel drie grote kansen zijn in de cryptomarkt.

Buterin sloot zich aan bij een aflevering van de podcast om uiteen te zetten wat hij ziet als de drie grootste kansen die momenteel in de markt bestaan.

Hoewel hij erkent dat er minder voor de hand liggende ideeën zijn dan vroeger, noemt de maker van Ethereum eerst crypto-wallets als een “enorme” kans.

“Er is op dit moment zeker minder laaghangend fruit en ik denk dat het belangrijk is om dat gewoon te erkennen. Ik denk dat er enorm veel kansen zijn, bijvoorbeeld als je een portemonnee kunt maken die een miljard mensen zullen gebruiken – dat is een enorme kans.”

Vervolgens gaf Buterin aan dat stablecoins waarschijnlijk een sector van de crypto-industrie zullen zijn die de opkomst van de volgende grote innovatie ziet. Hij zei het volgende:

“Als je een stablecoin kunt maken die werkelijk alles kan overleven tot en met een hyperinflatie van de Amerikaanse dollar en, weet je, DOGE verhoede dat hyperinflatie in de Amerikaanse dollar daadwerkelijk gebeurt, dan is dat ook een enorme kans als je kunt creëer iets dat aanvoelt als een reddingslijn voor iedereen die door die situatie gaat.”

De derde kans die Buterin ziet, heeft te maken met het gebruik van crypto om de hegemonie van Big Tech via internet te bedreigen. Hij zei hierover het onderstaande:

“Als je kunt inloggen met Ethereum om te werken en als je Facebook en Google en Twitter kunt ontslaan als de login-overheersers van het internet, dan is dat op zich al een enorme kans, toch? En er zijn nog steeds enorme dingen die verheven zijn op claims die nog steeds kunnen worden gebouwd, maar ze zijn moeilijker te bouwen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!