XRP-whale maakt zich klaar om $32 miljoen te dumpen?

Uit recente gegevens blijkt dat één of meerdere XRP-whale(s) maar liefst $32 miljoen hebben overgemaakt naar Coinbase, wat suggereert dat de prijs van de activa verder kan dalen.

Whale verplaatst $15,5 miljoen aan XRP

Volgens Whale Alert, een systeem dat de transacties van cryptocurrencies volgt, werden er in de afgelopen 24 uur twee omvangrijke XRP-transfers waargenomen. Bij de grootste van deze transacties werden 43.974.224 munten verplaatst op het blockchain-netwerk van Ripple – een bedrag dat overeenkomt met bijna $15,5 miljoen aan waarde op dat moment.

Zoals hierboven afgebeeld was de afzender van deze activiteit afkomstig van een onbekende locatie zonder bekende verbinding met een gecentraliseerd platform. Dit doet ons geloven dat het van een persoonlijke portemonnee kwam. Aan de andere kant had het ontvangstadres banden met de Coinbase crypto-beurs, wat erop wijst dat de fondsen naar deze beurs verstuurd zijn, met als mogelijk doel om de munten te verkopen.

Wanneer grote hoeveelheden XRP op een exchange worden gestort, kan dat de waarde ervan negatief beïnvloeden. Dit komt doordat investeerders meestal storten op beurzen voor verkoopdoeleinden. Met de huidige instroom van fondsen afkomstig van een grote investeerder, zou dit kunnen worden gezien als voorbereiding op het dumpen van zijn holdings, wat vervolgens de prijs van XRP omlaag kan drijven.

Nog een grote XRP-transactie van dezelfde whale?

Interessant is dat tegelijkertijd met deze transactie ook een andere belangrijke overdracht plaatsvond. Om je daarover meer informatie te verschaffen, volgen hier enkele details:

Een opvallend bedrag van 46.888.932 XRP (ongeveer 16,5 miljoen dollar) werd overgemaakt in deze transactie, en het lijkt erop dat de ontvangen Coinbase-adressen identiek waren voor beide transfers. De verzendadressen werden echter niet gedeeld tussen de twee gevallen.

Toch wijst het feit dat deze transacties parallel met elkaar plaatsvonden er sterk op dat er slechts één whale bij betrokken was. De twee niet-identificeerbare adressen zouden kunnen worden toegeschreven aan het feit dat hij zijn activa in afzonderlijke wallets hield.

Als het gerucht klopt dat een whale 32 miljoen dollar heeft gestort bij Coinbase om XRP te lozen, dan zou dat rampzalig kunnen zijn voor de bestaande prijs van XRP, die de afgelopen dagen al drastisch is gedaald. Helaas kunnen we dit niet van te voren bevestigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!