Charles Hoskinson: XRP brengt geen technische waarde

De langdurige ruzie tussen Charles Hoskinson en de XRP-gemeenschap lijkt voorbij nu de medeoprichter van Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) een einde maakt aan zijn relatie met het project met een controversieel bericht, waarin hij stelt dat hij niet bereid is samen te werken met een bedrijf dat geen technische of samenwerkingswaarde brengt.

Naar aanleiding van enkele opmerkingen over het probleem dat hij had met de XRP-gemeenschap en het project zelf, werd Hoskinson uitgescholden omdat hij soortgelijke dingen zei over Bitcoin-ontwikkelaars en vanwege enkele beledigingen op Twitter niet naar een conferentie kwam waarvoor ze werden uitgenodigd.

Charles Hoskinson haastte zich meteen om zich te verdedigen en zei dat het geen zin heeft om toxiciteit in je leven uit te nodigen en dat het beledigend en zinloos is. Hij voegde er ook aan toe dat XRP “geen partnerschap of technische waarde” biedt en noemde zijn gemeenschap onbelangrijk.

De post van Hoskinson veroorzaakte naar verwachting een vlaag van tweets van XRP-fans en leden van de gemeenschap die een dergelijk sentiment tegenover hun favoriete cryptocurrency niet zouden tolereren en verklaarden dat ze Cardano niet langer zullen steunen en al hun holdings zullen verkopen.

Verrassend genoeg haastten zelfs sommige Cardano-houders zich om XRP en zijn gemeenschap te verdedigen, omdat ze zowel ADA als XRP bezitten en geen partij kiezen.

Ripple tegen SEC

De XRP rechtszaak is ook een belangrijk onderwerp in het XRP nieuws. Dat komt omdat de uitkomst van de zaak in grote mate de toekomst bepaalt van de altcoin. Krijgt de Securities and Exchange Commission (SEC) gelijk dan is XRP een effect en kan Ripple zijn deuren sluiten in de Verenigde Staten.

Maar wint Ripple de zaak dan kan dit ook voor de rest van de cryptomarkt goed nieuws betekenen. Terwijl er af en toe wat positieve geluiden te horen zijn over de mogelijke uitkomst, is niet iedereen positief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!