Dogecoin in top 3 van meest winstgevende activa

De winstgevendheid van Dogecoin (DOGE) is altijd een gevoelig onderwerp geweest, aangezien de hoge volatiliteit van de meme-munt meestal een bedreiging vormde voor de stabiliteit van de portefeuilles van beleggers. De meest recente run van 120% verbeterde de positie van DOGE op de markt en plaatste het in de top drie van de meest winstgevende activa, met een marktkapitalisatie van meer dan $10 miljard.

In de afgelopen twee weken heeft Dogecoin geleidelijk zijn waarde verloren, ondanks de explosieve prestaties in november en oktober. De prijs van de meme-munt daalde in twee weken tijd van 14 cent naar 7 cent en ondanks dat het stuiterde op het lokale ondersteuningsniveau, bleef DOGE sinds begin december in een neerwaartse trend bewegen.

Bron: IntoTheBlock

Het dalende volumeprofiel is nog een andere bevestiging van de slechte staat van de meme-cryptocurrency op een markt, die nog niet is teruggekeerd naar pre-pump-waarden. Door het gebrek aan geruchten en nieuws over de mogelijke implementatie van DOGE op Twitter, verloren particuliere beleggers al snel hun interesse in het actief en besloten ze het grootste deel van hun bezit te verkopen.

De toekomst voor de munt ziet er momenteel ook niet al te rooskleurig uit. Het is nog niet duidelijk of er in de nabije toekomst een andere driver voor de munt zal verschijnen, en met een gebrek aan speculatieve interesse in de munt, is rangebound trading vanaf hier de meest waarschijnlijke scenario.

Op het moment van schrijven wordt Dogecoin verhandeld tegen $0,08 en verliest het meer dan 2,4% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur nadat het onder de lokale trendlijnondersteuning is gezakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!