Deze twee macro-evenementen zijn belangrijk voor Bitcoin

De populaire cryptocurrency-analist Nicholas Merten, bekend als de gastheer van het YouTube-kanaal DataDash, heeft in een nieuwe video aangegeven dat het lot van Bitcoin (BTC) in de komende weken zal afhangen van twee belangrijke macro-economische gebeurtenissen.

De analist deelde met zijn ruim half miljoen abonnees dat de markt wacht op het Consumer Price Index (CPI)-rapport en de laatste Federal Reserve-vergadering van het jaar, beide gepland voor deze week. Hij gaf het onderstaande aan:

“Waarom kopen mensen de dip niet? De reden, naar mijn mening, is wat hier volgende week komt en het heeft te maken met de komende inflatiecijfers van het CPI-rapport en de Fed op FOMC-bijeenkomst.”

Het CPI-rapport verschijnt op 12 december, terwijl de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 14 december plaatsvindt. Merten ei dat het CPI-rapport, vaak een beweger van de cryptomarkt, waarschijnlijk hoger dan verwachte inflatiegegevens zal onthullen.

Merten aangaf dat hoewel meer dan 80% van de markt verwacht dat de Fed de rente met 50 basispunten zal verhogen, de verhoging hoger zou kunnen zijn, afhankelijk van het CPI-rapport. Hij beschreef het als volgt:

“Als de Federal Reserve een grote neerwaartse beweging in de CPI ziet, wat betekent dat de inflatie maand na maand nog steeds ongelooflijk hoog is en dat het jaarlijkse doel van 2% dat ze willen bereiken nog ver weg is, dat ze net zo goed nogmaals een stap kunnen zetten van 75 basispunten. Ze willen misschien bewijzen dat ze gaan doen wat nodig is om de inflatie hier en nu te buigen.”

De analist zei dat zelfs als de Fed kiest voor een lagere renteverhoging dan verwacht, de markten nog steeds onder druk zullen staan:

“Betekent dit dat de markt gewoon meteen gered is? Betekent dit dat we aan de volgende bullrun beginnen? Nee. Sterker nog, als we naar eerdere bearmarkten kijken, zelfs nu de Fed begint te kantelen en de federal funds rate met meerdere punten begint te verlagen, zul je zien dat aandelen nog steeds dalen. Het presteerde nog steeds ondermaats, want nogmaals, tot het punt dat mensen zeggen dat deze dingen na-effecten hebben, kun je niet zomaar meteen binnenkomen, de rente verlagen en de dag redden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!