Bitstamp vestigt zich in Luxemburg

De oudste exchange voor digitale valuta ter wereld, Bitstamp, gaat zakendoen in het Europese land Luxemburg. Volgens de recente aankondiging gaat het binnenkort zijn diensten aanbieden aan cryptohandelaren in die regio.

Bitstamp nu als betalingsinstelling in Luxemburg

Jean-Baptiste Graftieaux – CEO van Bitstamp – zei in een interview:

“We hebben een combinatie van ingenieurs en productmensen die verstand hebben van crypto of fintech. We hebben ook experts op het gebied van informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Deze zijn belangrijk voor ons om best in class te zijn op het gebied van technologie en cybersecurity. We hebben ook sterke mensen voor klantenondersteuning nodig. We hebben echte mensen in onze klantenservice in plaats van bots, omdat klanten met echte mensen willen werken.”

Volgens de CEO is het dus belangrijk om zowel op het gebied van technologie als menskracht sterk te zijn. Vervolgens sprak hij over waarom zijn bedrijf besloot zich te vestigen in Luxemburg. De CEO vertelde:

“Toen we rondkeken in de Europese regio voor plaatsen om zaken te doen, was Luxemburg het enige land met de juiste animo om deze innovatie te ondersteunen. Het werd nog beschouwd als een vroeg stadium voor cryptocurrencies, en er was vrijwel geen regelgevend kader. Dit betekende dat elk bedrijf dat een gevestigde beurs wilde worden, naar elk van de landen moest gaan waar het wilde opereren en de regering moest helpen bij het vaststellen van regelgeving en vergunningen. Luxemburg is een klein land, maar zeer internationaal en verbonden. Het is een goede plaats om zaken te doen en met de plaatselijke autoriteiten samen te werken in die zin dat iedereen elkaar kent. We hebben nauw samengewerkt met de overheid om Bitstamp te reguleren en uit te zoeken wat voor vergunning nodig was. Uiteindelijk kregen we een vergunning als betalingsinstelling in Luxemburg.”

Geen makkelijke weg

Het bedrijf heeft nogal wat problemen gehad rond de vergunningsprocedures. Graftieaux zei daar het volgende over:

“Regelgeving en vergunningen zijn belangrijk voor ons bedrijf omdat ze onze geloofwaardigheid in de markt vergroten. Wij kijken uit naar de dag waarop het gemakkelijker wordt om in landen over de hele wereld een vergunning te krijgen.”

Daarnaast heeft het bedrijf zich ook ingezet om ervoor te zorgen dat audits correct verlopen en dat frauduleuze activiteiten worden opgemerkt. De CEO verklaarde:

“Je kunt naar een transactie kijken, maar je ziet niet alle onderliggende gegevens over de verzender en de ontvanger. Wat je ziet is dat er een transactie is geweest van een of meer Bitcoins (BTC) van de ene portemonnee naar de andere of van het ene adres naar het andere, maar wat je nu niet weet is de eigenaar van de portemonnee of het adres. Niettemin, wat met dit adres zeer regelmatig gebeurt, is dat als er een fraude of een misdrijf wordt gepleegd met een bitcoinadres, de handhavingsinstanties de verschillende partijen zullen bereiken om te zien of zij klanten hebben die aan dat specifieke adres zijn gekoppeld, en zo ja, om die informatie te delen.”

Kortom, het bedrijf maakt goede stappen richting de veiligheid van klanten, daarnaast zijn ze nu als betalingsinstelling gevestigd in Luxemburg. De keuze voor Luxemburg had te maken met het verkrijgen van een vergunning en ook het feit dat het, het enige land was dat de animo had om samen te werken met Bitstamp.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!