Zo verdien je passief inkomen met crypto!

De meeste van ons zijn natuurlijk al heel goed bezig om ons geld te laten groeien door te investeren in crypto. Er zijn echter een aantal manieren om je cryptocurrencies aan het werk te zetten om een passief inkomen te verdienen met je bezit. In dit artikel bespreken we de meest populaire manieren van dit moment.

Staking

Een van de meest populaire manieren om passief inkomen met je crypto te verdienen is door je proof of stake (PoS) munten in te zetten (staken).

Op PoS gebaseerde crypto-netwerken vereisen dat validators een belang in de native cryptocurrency van het netwerk “vastzetten” om de blockchain te beveiligen. De prikkel om op deze manier bij te dragen aan een cryptonetwerk is het verdienen van een deel van de blokbeloning in de vorm van nieuw geslagen munten.

Het stakingsproces verschilt van netwerk tot netwerk, waarbij sommige geavanceerde software-instellingen en een continu draaiende validator-node vereisen, terwijl andere simpelweg vereisen dat u de activa in de officiële portemonnee bewaart.

Het is ook mogelijk om verschillende cryptocurrencies op Binance te staken, via Binance Earn.

CeFi- en DeFi-lending

De gemakkelijkste manier om passief inkomen op Bitcoin (BTC) en andere digitale activa te verdienen, is waarschijnlijk door ze op een gecentraliseerd leenplatform te storten.

Hoewel de meeste ervaren crypto-gebruikers aanbevelen om geen cryptocurrencies op gecentraliseerde beurzen/entiteiten te bewaren, is het wel mogelijk om via die entiteiten een passief inkomen te verdienen. Zodra het geld is gestort, verdienen gebruikers rente (meestal betaald in de gestorte activa).

De meer gedecentraliseerde alternatieven zijn echter autonome leenprotocollen, zoals Compound (COMP) en Aave (AAVE). Met DeFi-leningsapps kunnen crypto-houders geld storten in door smart contract aangedreven leenpools om rente te verdienen.

Het belangrijkste verschil tussen CeFi- en DeFi-leningen is dat de laatste gebruikers volledige controle over hun geld geeft en geen KYC-documentatie (know-your-customer) of onboarding-processen vereist.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Liquiditeitspools & yield farming

Naast leningen stellen de DeFi-markten individuen ook in staat om passief inkomen te verdienen door crypto te storten in gedecentraliseerde handelspools, genaamd liquiditeitspools.

Als beloning voor het verstrekken van liquiditeit aan een autonome handelspool, word je beloond met handelsvergoedingen en liquidity provider (LP) tokens. Om extra opbrengst te verdienen op gedeponeerde digitale activa, kunnen gebruikers de LP-tokens vervolgens inzetten in zogenaamde “yield farms”.

Yield farming is een populaire manier geworden om passieve crypto-inkomsten te verdienen, maar net als DeFi-leningen is het een van de risicovollere ondernemingen op de cryptomarkten.

Draai een masternode

Tot slot is het uiteraard altijd mogelijk om een masternode te draaien om passief inkomen te verdienen. Dit is (vaak) echter wel de duurste optie, maar levert je dan ook veelal een goed rendement op.

Masternodes, ook wel bonded validator-systemen genoemd, zijn een speciaal type nodes die specifieke functies uitvoeren binnen een cryptonetwerk. In het Dash (DASH)-netwerk, bijvoorbeeld, voeden masternodes de PrivateSend- en InstantSend-functies van het netwerk en bieden ze governance-stemrechten aan operators. Om een ​​Dash-masternode te runnen, moeten operators echter DASH 10.000 (USD 1,6 miljoen) inzetten, waardoor het een kapitaalintensieve aangelegenheid is om opbrengst (in de vorm van nieuw geslagen tokens) te ontvangen.

Gelukkig zijn er ook masternodes die een veel lagere kapitaalinvestering vereisen, terwijl ze dubbelcijferige opbrengsten bieden, uitbetaald in de native token van het netwerk.