Wat is Binance Earn?

Binance Earn zijn de diensten en producten die Binance aanbiedt aan zijn gebruikers die op zoek zijn naar manieren om passief te verdienen. Het is opgedeeld in verschillende onderdelen die we in dit artikel kort bespreken.

Het doel is duidelijk. Activeer de crypto’s die je hebt door ze te staken of te ontlenen en er een mooie rente voor te krijgen. Niet onbelangrijk te vermelden is dat de rentepercentages die je bij Binance Earn terugvindt, steeds weergegeven zijn als APY, Annual Percentage Yield, of jaarlijks rentepercentage. Bij een dagelijkse uitkering van rente dien je dat percentage dan te delen door het aantal dagen in een jaar.

Flexibele rentes (Flexible Terms) 

Flexible terms (of Flexible Savings) is het eerste onderdeel van drie waar je eenvoudig, vaak met maar één klik, wat van je crypto’s kan parkeren. Op dit moment bestaat Flexible Terms op zichzelf nog uit drie verschillende onderdelen n.l. Flexible Savings, Launchpool en BNB Vault. Bij alle opties ben je niet gebonden aan bepaalde termijnen. Je kan ze ten allen tijden en zonder verlies, met een eenvoudige klik terug in je spot wallet plaatsen. De rente die je krijgt varieert van dag tot dag. 

Als je BNB in de BNB Vault staket, geef je Binance de vrijheid om met de BNB die je ter beschikking stelt, deel te nemen aan alle activiteiten in Binance Earn. Afhankelijk van de op dat moment geldende tarieven, krijg je een rente op de gestakete BNB. 

Vaste rentes (Fixed Terms)

Bij de Fixed Terms (ook wel Locked Savings genoemd) ben je, in tegenstelling tot bij Flexible Terms, wel gebonden aan een bepaalde periode en/of een hoeveelheid. Je kan er kiezen tussen bepaalde looptijden en hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente zal zijn.  

Activities is een ander onderdeel die projectmatig werkt. Projecten stellen samen met Binance een schema op waarbij gebruikers voor een bepaalde periode (vaak minder dan een maand) kunnen intekenen op een gegarandeerde rente. Er geldt altijd een inschrijvingsperiode van enkele dagen en ook een maximaal hoeveelheid die er gestaket kan worden en een maximumaantal deelnemers. Eens de limiet bereikt is, worden de inschrijvingen gesloten. 

Bij alle opties van Fixed Terms zullen de rentes hoger liggen dan bij Flexible Terms. Deelnemen aan het Binance ETH2 staking programma wordt hier ook bij gerekend.

Producten met hoog risico (High-Risk Products) 

Als laatste zijn er nog drie producten of activiteiten die onder het label van hoog risico hebben meegekregen. DeFi Staking, Dual Investment en de Binance Liquid Swap zijn de drie diensten of producten die Binance aanbiedt aan zijn gebruikers. Je kan er eenvoudig genieten van de mogelijkheden die er zijn op DeFi vlak en dat allemaal zonder het Binance platform te verlaten, private keys te moeten bewaren of te traden. 

De risico’s verbonden met deze producten liggen wat hoger maar dat wordt gecompenseerd door de hogere rentes die mogelijk zijn. Risico’s kunnen zijn dat je winsten dreigt te verliezen als je vroegtijdig jouw crypto’s uit het product haalt. Omdat het om on-chain producten gaat, heeft Binance als aanbieder van deze producten geen controle over mogelijke problemen die zich kunnen voordoen.  

Heb je nog geen account bij Binance, registreer je dan met onze link en ontvang 10% handelskorting!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!