Staking van Ethereum biedt kansen voor instituties, aldus vermogensbeheerder

Instellingen zijn na de huidige bearmarkt steeds meer interesse verloren in de cryptomarkt. Daarentegen vertelt de senior executive bij de $1,5 biljoen vermogensbeheergigant Franklin Templeton dat Ethereum (ETH) staking grote kansen biedt voor instellingen die nog wel naar cryptomarkten kijken.

In een nieuw interview op Real Vision met Raoul Pal vraagt Pal aan senior vicepresident bij Franklin Templeton Sandy Kaul of Ethereum staking kan helpen institutionele adoptie aan te wakkeren. In antwoord daarop zegt Kaul:

“Laat me gewoon zeggen, blijf afgestemd op die ruimte, want ik heb enkele uiterst krachtige producten gezien waarvan ik denk dat ze precies zullen vervullen waar je het over hebt.”

De vermogensbeheerexpert zegt dat de ontwikkeling van de crypto-industrie haar doet denken aan de hedgefondsruimte in het midden van de jaren 2000, toen instellingen zich stortten op grote marktkortingen om zich te vestigen en controle te nemen. Hij vervolgde met:

“Ik denk dat wat er tot en na 2008 gebeurde in de hedgefondssector hier echt leerzaam is… We zagen bijna $2 biljoen aan activa binnenkomen in een periode van drie jaar, dus een enorme toestroom van geld, interessant genoeg, waardoor de sector bijna $3 biljoen aan activa kreeg, wat ongeveer is waar de cryptomarkt kwam voor de laatste ineenstorting.

Wat je toen zag was een echte omzet van de onderliggende investeringsbasis. En wat we nu zien en wat we nu oppakken in de digitale activaruimte is datzelfde verloop. We horen en zien steeds vaker dat instellingen het particuliere geld vervangen dat wordt teruggetrokken, en dat institutioneel geld een steeds groter aandeel krijgt in het bezit van digitale activa.

Instellingen zijn langetermijn houders. Ze wachten op dit soort instortingen om posities in te nemen en wachten tot de markt omslaat. Om heel duidelijk te zijn, het zijn meestal de marktleiders die echt heel creatief willen zijn in hun portefeuilles en die echt zijn overgestapt op dit factor-gedreven model en zich hebben gerealiseerd dat deze digitale activaruimte een hele nieuwe set van wat we bij Franklin Templeton ‘crowd-factoren’ noemen, inbrengt waar ze in de ruimte nooit blootstelling aan hebben kunnen krijgen.”

Kaul zegt dat een nieuwe golf van institutionele adoptie waarschijnlijk zal plaatsvinden tijdens de volgende bull run, wanneer instellingen hun concurrenten zien profiteren.

Dit zal een positieve ontwikkeling voor crypto’s zijn omdat er dan naast particulier ook instroom van geld is vanuit instellingen. Dit zorgt voor meer geldflow richting de cryptomarkt en kan zorgen tot een mooie nieuwe bullrun.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!