Binance zal deze maand details over het herstelfonds bekendmaken

De CEO van Binance, CZ, heeft tijdens de Crypto Conference van de Abu Dhabi Global Market op 16 november gezegd dat hij geen exact cijfer heeft over het herstelfonds voor de industrie. Andere investeerders hebben ook interesse getoond om de CEO van Binance te steunen bij zijn inspanningen om de cryptomarkt te herstellen van de recessie te midden van de ineenstorting van FTX.

“Er zijn spelers met een sterke financiële positie en we moeten samenwerken; we hebben tot nu toe veel interesse.

CZ weigerde echter commentaar te geven op andere cryptocurrency-exchanges en investeerders die hem steunden. In de komende twee weken zullen de details over het herstelfonds voor de crypto-industrie beschikbaar worden. Justin Sun, de oprichter van Tron, Huobi en investeerder Simon Dixon willen ondertussen het inititief van Binance om de markt te herstellen steunen en eraan deelnemen.

CZ gelooft dat de crypto-industrie veelbelovender is en niet gered hoeft te worden. Volgens hem komt het namelijk wel goed. Binance heeft daarnaast gezonde reserves en zal voldoende middelen inzetten volgens de projecten en vereisten.

De CEO van Binance deelde het podium met de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, en beantwoordde vragen als de FTX-crisis, de toekomstplannen van Binance en de crypto-industrie in Abu Dhabi.

Ook kondigde Binance aan dat het een Financial Services Permissie (FSP) -licentie heeft ontvangen van de Financial Services Regulatory Authority van Abu Dhabi Global Market. Hierdoor wordt Binance in staat gesteld om bewaardiensten te verlenen aan professionele klanten.

Senior executive officer bij Binance Abu Dhabi, Dominic Longman, gaf aan dat de licentie een belangrijke mijlpaal is voor de exchange in Abu Dhabi. De exchange heeft ook al een MVP-licentie in Dubai verkregen. Dit zijn kenmerken van de progressieve strategie die door de Verenigde Arabische Emiraten wordt ingezet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!