Kraken bevriest account gerelateerd aan FTX en Alameda

Kraken, de cryptocurrency-exchange die is gevestigd in de Verenigde Staten, heeft de account die zijn gekoppeld aan FTX Group, Alameda Research en hun leidinggevenden op zijn exchange bevroren na contact te hebben gehad met autoriteiten.

Kraken gaf middels een bericht op Twitter op zondag aan dat de account bevroren waren om de schuldeisers te beschermen. Hieraan voegde het toe dat het volledige reserves behoudt en dat het geld van andere gebruikers niet wordt aangetast.

De beurs heeft dit waarschijnlijk gedaan om de angst van gebruikers weg te namen dat de exchange liquiditeitsproblemen zou kunnen krijgen als gevolg van de bevriezing. Het volgende werd door Kraken gemeld:

“Kraken heeft met wetshandhavers gesproken over een handvol accounts die eigendom zijn van de failliete FTX Group, Alameda Research en hun leidinggevenden. Die rekeningen zijn bevroren om hun schuldeisers te beschermen.

Andere Kraken-clients worden niet beïnvloed. Kraken handhaaft volledige reserves.”

Verder vertelde een woordvoerder van Kraken dat het de recente ontwikkelingen met FTX actief heeft gevolgd en in contact staat met wetshandhaving. De woordvoerder gaf daarnaast aan dat Kraken de toegang tot bepaalde fondsen heeft bevroren waarvan er vermoedens waren die in verband staan met fraude, nalatigheid of wangedrag gerelateerd aan FTX.

Een woordvoerder van Kraken vertelde Cointelegraph dat het “recente ontwikkelingen met het FTX-landgoed actief heeft gevolgd” en “in contact staat met wetshandhaving”, zegt dat het de toegang tot bepaalde fondsen heeft bevroren “waarvan we vermoeden dat het verband houdt met ‘fraude, nalatigheid of wangedrag’. gerelateerd aan FTX. Hij zei het volgende:

“We zullen elk account van geval tot geval oplossen en kunnen indien nodig advies inwinnen bij de faillissementsrechtbank of de curator.”

Op 11 november kondigde FTX aan dat de FTX Group, die bestaat uit ongeveer 130 bedrijven waaronder Alameda Research, faillissement van Chapter 11 in de Verenigde Staten heeft aangevraagd. Ook heeft Sam Bankman-Fried ontslag genomen als CEO.

Vermoedelijk was er ook een Kraken-account betrokken bij een hack op FTX, waarbij geld werd gebruikt van hun geverifieerde account op Kraken om deze transactie te voltooien.

Ondertussen lijken regelgevers hard op te treden tegen FTX en hun leidinggevenden te midden van de recente onrust. FTX heeft haar hoofdkantoor in de Bahama’s en de effectentoezichthouder van het land heeft op 10 november de activa van FTX Digital Markets, de Bahamaanse dochteronderneming van de exchanges, en zijn ‘verbonden partijen’ bevroren.

Op 12 november ontkende de Bahamaanse effectentoezichthouder nog dat hij FTX opdracht had gegeven om voorrang te geven aan opnames van de in de Bahama’s gevestigde gebruikers nadat de exchange een dag eerder had verklaard dat het door de toezichthouders van het land werd opgedragen om Bahamaanse opnames te vergemakkelijken. Ondertussen wordt FTX nu onderzocht door de Royal Bahamas Police Force voor mogelijk crimineel wangedrag, volgens een rapport van 13 november.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!