Securities Commission van de Bahama’s heeft fondsen van FTX bevroren

De Securities Commission van de Bahama’s (BSC) zei dat het actie heeft ondernomen om tegoeden van FTX Digital Markets en aanverwante partijen te bevriezen. Het gaf het volgende aan in een verklaring:

“De Commissie is op de hoogte van openbare verklaringen die suggereren dat de activa van klanten verkeerd zijn behandeld, verkeerd beheerd en/of zijn overgedragen aan Alameda Research. Op basis van de informatie van de Commissie zouden dergelijke acties in strijd zijn met normaal bestuur, zonder toestemming van de klant en mogelijk onwettig.”

De commissie zei dat ze ook de registratie had opgeschort en bij het Hooggerechtshof van het land om de benoeming van een voorlopige vereffenaar had verzocht. Tevens werden de bevoegdheden van FDM-bestuurders opgeschort. Het vervolgde met:

“Sinds de gebeurtenissen waarbij FDM betrokken was, heeft de Commissie proactief met de situatie omgegaan en blijft dit doen. De Commissie heeft vastgesteld dat het verstandig is om FDM voorlopig te liquideren om activa te behouden en het bedrijf te stabiliseren.”

De BSC sloot af met zeggen dat het zal samenwerken met de benoemde vereffenaar om “het best mogelijke resultaat te verkrijgen voor de klanten en andere belanghebbenden van FTX.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!