Elon Musk zag al rode vlaggen bij FTX CEO Sam Bankman-Fried

De bekende CEO van Tesla en nieuwe CEO van Twitter Elon Musk heeft onlangs aangegeven dat hij eerder dit jaar een ontmoeting met Sam Bankman-Fried heeft afgewezen omdat hij een aantal rode vlaggen zag bij de voormalige crypto-miljardair.

Voor het eerst gedeeld door Internal Tech Emails, die e-mails van de technische industrie plaatst die in openbare registers verschijnen, nam Morgan Stanley, bankier Michael Grimes, contact op met Musk namens Bankman-Fried en bood een partnerschap aan voor zijn Twitter-investering.

Volgens de e-mailrecords vertelde Grimes aan Musk dat de toenmalige CEO van FTX geïnteresseerd was om tot $5 miljard te investeren in Musk’s overname van de social media gigant, en mogelijk te helpen bij het implementeren van blockchain op het platform. Grimes gaf het volgende aan:

“[Het] zou $5 miljard kunnen opleveren als [ieders] visie [s] overeenkomen. [Hij] zou de engineering doen voor blockchain-integratie van sociale media. [Hij] richtte FTX crypto-uitwisseling op. Gelooft in uw missie, grote democratische donor. Dus dacht dat het morgen potentieel een uur waard was…

Je kunt praten als je meer tijd hebt, het is niet dringend, maar als morgen werkt, kan het ons binnen een uur $5 miljard aan eigen vermogen opleveren.”

Musk zei dat vanwege de bandbreedtevereisten van Twitter, een blockchain-integratie enorme nodes zou vereisen die het doel van het proberen om het platform te decentraliseren teniet te doen.

Later in de e-mailuitwisseling twijfelt Musk of Bankman-Fried daadwerkelijk het geld heeft voor een dergelijke deal. Hij gaf het volgende aan:

“Heeft Sam eigenlijk $3 miljard liquide?”

Musk dook overigens zelf op Twitter om de authenticiteit van het gesprek te bevestigen. Hij tweette het onderstaande:

“Nauwkeurig. Hij liet mijn bs-detector afgaan, daarom dacht ik niet dat hij $3 miljard had.”

De e-mailuitwisseling vond plaats minder dan zeven maanden voordat Bankman-Fried, FTX, haar handelstak Alameda Research en verschillende andere geassocieerde entiteiten failliet gingen, in wat wordt beschouwd als de grootste uitroeiing van rijkdom uit de crypto-industrie in de geschiedenis.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!