Polygon is de koning van Web3, aldus Bernstein

Bernstein heeft in een onderzoeksrapport op vrijdag aangegeven dat de Polygon-blockchain naar voren is gekomen als de leidende toegangspoort voor het verplaatsen van Web2-consumenten naar Web3. Grote bedrijven waaronder Starbucks, NuBank, Reddit, Draftkings, Robinhood en Meta hebben het systeem al gekozen.

Vorige week steeg de native cryptocurrency van Polygon (MATIC) met 30% in twee dagen nadat Meta zei dat het een toolkit zou introduceren waarmee gebruikers van Instagram door Polygon aangedreven non-fungible tokens (NFT’s) kunnen minten en verkopen.

Volgens het rapport heeft het team achter Polygon twee dingen goed gedaan. Het heeft namelijk op agressieve wijze talent ingehuurd van grote wereldwijde technologiebedrijven zoals Amazon, YouTube en Airbnb. Daarnaast heeft het zijn business development spier gebruikt om contact te leggen met consumenten-zware merken. Analisten Gautam Chhugani en Manas Agrawel schreven het volgende:

“Dit heeft Polygon in de unieke positie gebracht om de Web3-oprit te zijn voor miljoenen gebruikers”, en met de MATIC-token die ongeveer $ 1,13 verhandelt, “is de markt begonnen het te belonen voor het bouwen via de bearmarkt.”

Web3 vertegenwoordigt de volgende generatie van internet die gedecentraliseerde protocollen promoot en de afhankelijkheid van grote technologiebedrijven wil verminderen. Bernstein merkt twee punten van kritiek op die tegen Polygon zijn geuit: dat de huidige Proof-of-Stake (PoS)-keten geen langetermijnoplossing is, omdat het eigenlijk een zijketen is, en dat Polygon parasitair is geweest voor Ethereum.

De broker gaf aan dat Polygon slim is geweest en strategische acquisities heeft gedaan tijdens de bull-markt van vorig jaar. Meerdere teams die zero-knowledge layer 2-schaalproducten (zk-rollups) op Ethereum bouwden werden geworven. Tijdens de huidige bear-markt heeft het een werkende live-oplossing gebouwd voor zk-rollups met een naderende lancering.

Polygon kan hierdoor een technologische barrière overwinnen en een schaalplatform voor de lange termijn bouwen dat Web2-achtige schaal kan ondersteunen. Het gebruikt de standaard Ethereum-taal en -hulpmiddelen omdat het is gebouwd als een Ethereum VM-compatibel platform (virtuele machine). Ook gebruikt het ether (ETH) als de gasvaluta op het platform. De notitie impliceerde het volgende:

“Polygon gaat van “potentiële kannibalisatie” van de Ethereum-blockchain naar een gratis schaalplatform, waardoor waarde wordt teruggegeven aan het Ethereum-ecosysteem. Daarom wordt het succes van Polygon het succes van het Ethereum-ecosysteem.”

Zk-rollups zijn Layer 2-protocollen op Ethereum die helpen om transacties afzonderlijk van het hoofdnetwerk te verwerken om de snelheid te verhogen en de kosten te verlagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!