Meer dan 30.000 Nigerianen worden opgeleid over blockchain-technologie

In Nigeria wordt er hard geïnvesteerd om meer mensen te informeren over blockchain-technologie. Zo heeft ‘Nigeria’s National Information Technology Development Agency’ onlangs een blockchain-opleidingsprogramma gelanceerd. Aan dit programma zullen meer dan 30.000 mensen deelnemen, met als doel van de opleiding om deelnemers “vroege leveranciers van oplossingen in de vierde industriële revolutie” te maken.

Versnelde adoptie van Blockchain

De Nigeriaanse regering heeft gezegd dat ze van plan is om meer dan 30.000 mensen op te leiden over blockchain-technologie. De opleiding, die zal worden gegeven door het National Information Technology Development Agency (NITDA), is bedoeld om de adoptie van de technologie te versnellen en van Nigeria een toonaangevende speler in de blockchainindustrie te maken.

Volgens een rapport van Radio Nigeria werd de aankondiging gedaan door de directeur-generaal van NITDA, Kashifu Inuwa, die Nigerianen aanmoedigde om gebruik te maken van de studiebeurzen die voor dit doel beschikbaar zijn gesteld. Inuwa stelde ook dat het doel van het streven van de regering om veel Nigerianen op te leiden is om ervoor te zorgen dat zij “vroege leveranciers van oplossingen in de vierde industriële revolutie” worden.

Volgens het rapport zal het opleidingsprogramma van NITDA worden aangeboden aan leerlingen uit de 36 staten van Nigeria. Volgens het rapport krijgen leerlingen die de opleiding afronden de kans om deel te nemen aan een Londens startersprogramma. Anderen zullen naar verluidt worden blootgesteld aan het ecosysteem van Bitcoin Satoshi Vision (BSV).

Mohammed Jega, de medeoprichter van NITDA’s blockchainpartner voor het opleidingsprogramma, herhaalde naar eigen zeggen de inzet van zijn organisatie om “kwaliteitsonderwijs te geven en deelnemers uit te rusten met de vaardigheden om real-life blockchainoplossingen te bouwen”.

Kortom, Nigeria wil stappen gaan maken in de blockchain wereld. Zo heeft de NITDA een plan aangekondigd om meer dan 30.000 mensen op te leiden over blockchaintechnologie. De opleiding, wordt gegeven met als doel om de adoptie van technologie te versnellen en zo Nigeria op de kaart te zetten als blockchainland.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!