Dogecoin Daalt Na Aankondiging Twitter om Ontwikkeling Crypto Wallet (Tijdelijk) te Stoppen

Dogecoin (DOGE) steeg hard in de afgelopen weken tijdens de tumultueuze overname van Twitter door Elon Musk. Zo steeg DOGE van een koers van $0,06 naar ruim $0,15, een stijging van ongeveer 150%. Momenteel is de koers afgezwakt na een aankondiging door de nieuws website Platformer dat Twitter mogelijk haar roadmap aanpast en daarbij de ontwikkeling voor de Crypto Wallet (tijdelijk) stop zet.

In de aankondiging van nieuwswebsite Platformer is aangekondigt dat een nieuwe roadmap is ontwikkeld voor Twitter in verband met de hectiek omtrent de verkoop van het social media bedrijf aan de controversiële miljardair Elon Musk. In de startfase van de overdracht van het bedrijf ontstond er veel commotie omtrent Dogecoin investeerders, die hoopte dat Twitter’s nieuwe eigenaar mogelijk het netwerk van Dogecoin zou gebruiken om het bot probleem op te lossen binnen het bedrijf. Het social media platform heeft vele miljoenen gebruikers en een mogelijke integratie van het Dogecoin netwerk zou kunnen betekenen dat het gebruikt en dus de koers van het netwerk flink kan gaan stijgen. Dit resulteerde in een sterke prijs rally waarbij de koers van dogecoin met 150% steeg in slechts 1 week. Nu er een tijdelijke halt lijkt te zitten omtrent de blockchain integratie op het platform is dogecoin ondertussen gezakt van ruim $0,15 naar bijna $0,12. 

Geruchten omtrent blockchain en crypto adoptie op Twitter platform

Begin oktober deelde wij al geruchten omtrent de adoptie van crypto betaling op het social media platform. Nu wordt langzamerhand duidelijk dat deze geruchten nog op zich laten wachten. Wel is duidelijk dat Twitter mogelijk een belangrijk rol kan spelen in innovatieve toepassingen van blockchain technologie en crypto. Door middel van cryptocurrencies kan het social media bedrijf voorkomen dat bots een dominante impact op het platform door spam tegen te gaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!